Themaoverzicht

CAO & Juridische Zaken

Arbeidszaken

Sociaal Werk Nederland onderhandelt namens de leden met de vakbonden over de CAO Sociaal Werk. Doel daarbij is een cao af te sluiten die een aantrekkelijk en betaalbaar instrument is voor het arbeidsvoorwaardenbeleid binnen organisaties zelf. De cao moet een weerspiegeling zijn van de stevige en duidelijke positie die de branche op de arbeidsmarkt inneemt. Leden met een abonnement op Juridische Zaken Online kunnen vragen stellen over de CAO Sociaal Werk en arbeidswetgeving. Alle actuele informatie over de Cao Sociaa Werk vind je hier op het Arbeidsmarktplatform Sociaal werk werkt.

Nieuwsbericht

Tekst Cao Sociaal Werk 2019-2021 bijna klaar

Op 15 oktober 2019 geplaatst door

Na de zomerperiode van 2019 is Sociaal Werk Nederland samen met de vakbonden stevig aan de slag gegaan met de definitieve tekst voor de nieuwe Cao Sociaal Werk. Het lijkt een appeltje-eitje na het onderhandelingsproces en het uiteindelijk afsluiten van de cao: die tekst opleveren. Maar er zitten juridisch nog heel wat haken en ogen aan; we hebben iets afgesproken, maar nu het zwart-op-wit komt te staan: zijn we het er dan over eens dat dát inderdaad is wat we bedoelden?

Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan de definitieve tekst. Wat is er allemaal gedaan: allereerst zijn de afspraken uit het cao-akkoord in de tekst verwerkt.
Daarnaast krijgen we vanaf 1 januari 2020 te maken met de Wet arbeidsmarkt in balans (Wab) en daarom is de tekst van de cao, met de hulp van een externe adviseur, Wab-proof gemaakt. Vervolgens is de tekst grondig geredigeerd om de leesbaarheid en de bedoeling van afspraken eenduidig te maken.

De definitieve tekst zal waarschijnlijk eind oktober af zijn en worden gepubliceerd. Houd de website van Sociaal Werk Nederland hiervoor in de gaten. 

Bron: Sociaal Werk Nederland
Trefwoorden: tekst cao, wab
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Senior HR Manager Leger des Heils

Is er een up-date in de planning van de nieuwe CAO tekst?

Ik wil delen
Home
Over ons
Sociaal werk in beeld
Thema's
Voor leden
Onze leden in kaartLid wordenContact Inloggen
Ik wil delen:
Sluiten