Themaoverzicht

CAO & Juridische Zaken

Arbeidszaken

Sociaal Werk Nederland onderhandelt namens de leden met de vakbonden over de CAO Welzijn & Maatschappelijke Dienstverlening. Doel daarbij is een cao af te sluiten die een aantrekkelijk en betaalbaar instrument is voor het arbeidsvoorwaardenbeleid binnen organisaties zelf. De cao moet een weerspiegeling zijn van de stevige en duidelijke positie die de branche op de arbeidsmarkt inneemt. Leden met een abonnement op Juridische Zaken Online kunnen vragen stellen over de cao W&MD en arbeidswetgeving.

Nieuwsbericht

Aanpak personeelstekorten door subsidies en regionale plannen

Op 15 mei 2018 geplaatst door

De komende jaren worden in Zorg en Welzijn personeelstekorten op de arbeidsmarkt verwacht. Met het actieprogramma ‘Werken in de Zorg pakt het ministerie van VWS deze personeelstekorten aan. Ook sociaalwerkorganisaties kunnen meedoen aan de Regionale Aanpak Arbeidsmarkt Tekorten (RAAT-plannen) en in aanmerking komen voor subsidie op basis van SectorplanPlus.  

De Regionale Aanpak Arbeidsmarkt Tekorten (RAAT) vindt plaats in 28 regio´s. Hoe meer organisaties meedoen, hoe groter de kans van slagen dat er straks voldoende en goed opgeleide medewerkers in de regio zijn. Elke regio kiest een eigen specifieke aanpak met een eigen RAAT-analyse en actieplan. VWS heeft RegioPlus gevraagd om via de aangesloten regionale werkgeversverenigingen de coördinatie en uitvoering van de RAAT-plannen te verzorgen. Deelname staat los van lidmaatschap van de regionale werkgeversverenigingen. Lees meer over RAAT.

De subsidieregeling ‘SectorplanPlus’ is bedoeld voor scholing, uitgegeven in tranches. Voorwaarde voor subsidie is dat de organisatie het regionale RAAT-plan onderschrijft en dat hun werk in ieder geval gedeeltelijk gefinancierd wordt uit: WMO, Jeugdwet, Wet Langdurige Zorg, Zorgverzekeringswet of de Wet Publieke Gezondheid. In de eerste tranche hebben 19 sociaal werk-organisaties subsidie aangevraagd en gekregen voor in totaal bijna 500 werknemers. SectorplanPlus is gekoppeld aan deelname aan het RAAT-plan in uw regio. Vanaf 1 mei 2018 kunnen organistaties zich registeren. Een aanvraag indienen (tweede tranche) kan van 15 mei tot 15 juni 2018. Bereid uw aanvraag voor. 

Meer informatie kunt u vinden op de website van FCB

Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Functie: beleidsmedewerker arbeidsvoorwaarden
Organisatie: Sociaal Werk Nederland
CAO & Juridische Zaken
Ik wil delen
Home
Wie we zijn
Wat we doen
Actueel
Thema'sVraag & AntwoordOnze ESF-subsidie Inloggen
Ik wil delen:
Sluiten