Themaoverzicht

Armoede & Schulden

Hoofdthema's

Veel maatschappelijk kwetsbare mensen zijn niet goed in staat hun eigen kracht aan te spreken. Daardoor zijn ze vaak aangewezen op ondersteuning vanuit bijvoorbeeld overheidsinstanties. Vaak lukt het hen ook niet om de eindjes aan elkaar te knopen, waardoor ze steeds meer schulden opbouwen. Hoe kun je die neerwaartse spiraal doorbreken?
Wat ons betreft is dit de oplossing: krachtige samenwerkingsverbanden smeden tussen gemeente, sociaal werk, vrijwilligersorganisaties en bedrijven. Vandaar dit tweejarige project, waarin Sociaal Werk Nederland het voortouw neemt om relevante kennis en partijen in twaalf regio’s te verbinden. Die gezamenlijke inspanning zal eraan bijdragen dat mensen aan de onderkant weer de weg naar boven weten te vinden.

Meer weten over arme mensen, bonsaibomen en projectplan?

Publicatie

Schouders Eronder krant #1

Inleiding Schouders eronder krant #1

Werken aan de beste schuldhulpverlening voor burgers’, dat is het motto waarmee Schouders Eronder ruim een jaar geleden van start ging.

Een jaar waarin wij het land doorkruisten op zoek naar ‘wat werkt’.
Een jaar waarin wij samenwerkten met vernieuwende gemeenten, bevlogen beroepskrachten, betrokken vrijwilligers en inspirerende samenwerkingspartners. Gedreven door de impactvollegesprekken met burgers.

Het is fijn om te ervaren dat zoveel beroepskrachten en vrijwilligers iedere dag weer het beste van zichzelf geven om mensen met financiële problemen te helpen.Deze krant is dan ook voor de 'werkers'.

Om dit betekenisvolle werk in de spotlight te zetten. Je vindt er een aantal parels van mooie initiatieve nen interventies. Het laat de energie zien die de sector iedere dag weer steekt in het streven naar de beste schuldhulpverlening. Want we zijn er nog niet. Maar gezamenlijk maken we wel het verschil! En daar mogen we met z’n allen trots op zijn.

Details

Geplaatst op: 4 december 2018
Geplaatst door:
Trefwoorden: Krant, schouders eronder
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Ik wil delen
Home
Corona
Over ons
Sociaal werk in beeld
Thema's
Voor leden
Onze leden in kaartLid wordenContact Inloggen
Ik wil delen:
Sluiten