Themaoverzicht

Armoede & Schulden

Hoofdthema's

Veel maatschappelijk kwetsbare mensen zijn niet goed in staat hun eigen kracht aan te spreken. Daardoor zijn ze vaak aangewezen op ondersteuning vanuit bijvoorbeeld overheidsinstanties. Vaak lukt het hen ook niet om de eindjes aan elkaar te knopen, waardoor ze steeds meer schulden opbouwen. Hoe kun je die neerwaartse spiraal doorbreken?
Wat ons betreft is dit de oplossing: krachtige samenwerkingsverbanden smeden tussen gemeente, sociaal werk, vrijwilligersorganisaties en bedrijven. Vandaar dit tweejarige project, waarin Sociaal Werk Nederland het voortouw neemt om relevante kennis en partijen in twaalf regio’s te verbinden. Die gezamenlijke inspanning zal eraan bijdragen dat mensen aan de onderkant weer de weg naar boven weten te vinden.

Meer weten over arme mensen, bonsaibomen en projectplan?

Nieuwsbericht

Leernetwerken Schouders Eronder: wat levert het deelnemers op?

Op 14 oktober 2020 geplaatst door

Schouders Eronder wil de professionals in de schuldhulpverlening faciliteren  en bijdragen aan het vergroten en verstevigen van hun vakmanschap. Dat doen we onder andere in de vorm van leernetwerken waarin we deelnemende organisaties begeleiden bij het verkennen en uiteenrafelen van hun eigen vraagstuk.

Het leren van elkaar en van experts is hierin heel belangrijk. Wij hebben een speciale methodiek ontwikkeld. Een leernetwerk bestaat uit zes (online) bijeenkomsten.  Op 22 september 2020 was de terugkomdag van de eerste drie leernetwerken die gestart waren in het voorjaar.

Jolande Brummelhuis (Consulent Schuldhulpverlener Gemeente De Wolden) – “Waar ik het meest aan heb gehad zijn de adviezen van verschillende experts”

Ben je geïnteresseerd voor deelname in een leernetwerk en wil je jouw vraagstuk uiteenrafelen? Stuur vrijblijvend een e-mail naar lerendepraktijk@schouderseronder.nl of ga voor meer informatie naar https://www.schouderseronder.nl/leernetwerken

Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Ik wil delen
Home
Corona
Over ons
Sociaal werk in beeld
Thema's
Voor leden
Onze leden in kaartLid wordenContact Inloggen
Ik wil delen:
Sluiten