Nieuwsbericht

‘Doorbraak in armoedebestrijding’

15 november 2016 | 1 minuut lezen

Jacqueline Beekman (projectleider Armoede & Schulden) was vorige week namens Sociaal Werk Nederland op een congres van Platform31 en Hogeschool Utrecht over mobility mentoring. En ze was onder de indruk. ‘Deze methode van werken zal in ons land een doorbraak worden op het gebied van armoedebestrijding. Mobility mentoring gaat niet namelijk niet alleen over armoede, het is een manier van werken en denken over economische zelfredzaamheid die is gevalideerd door wetenschappelijk hersenonderzoek.’

Sociaal werkers als mobility-mentoren
Hoofdgast op het congres was Beth Babcock, hersenwetenschapper en founder van Mobility Mentoring. Jacqueline Beekman: ‘Haar presentatie en het gesprek dat ik daarna met haar had sterkten me in de overtuiging dat deze aanpak echt de toekomst heeft. Ook in Nederland? Absoluut! Ik verwacht dat onze sociaal werkers en generalisten bij wijkteams als mobility-mentoren gaan werken.’

Een dag later hield Beth Babcock ook de Atrium-lezing, met na afloop reacties van Arjan Vliegenthart (wethouder Amsterdam en VNG-commissievoorzitter Werk en Inkomen), Reinier van Zutphen (Nationale Ombudsman) en staatssecretaris Jetta Klijnsma.
Hier op youtube haar TEDXverhaal. 

Meer over het congres van Platform 31 en Hogeschool Utrecht op de site van Federatie Opvang. Federatie Opvang organiseert op 20 december een bijeenkomst waarop mobility mentoring aan de orde komt.

Lees verder het interview met lector Nadja Jungmann die op studiereis ging naar Boston, de bakermat van mobility mentoring.

Of lees het inleidende artikel van Peter Wesdorp, Nadja Jungmann en Lydia Sterrenberg in de bijlage.

Lid worden