Doorverwijzing voor hulp en advies

U zoekt hulp van sociaal raadslieden. Maar volgens onze gegevens zijn er geen sociaal raadslieden in uw gemeente. Daarom brengen we u graag in contact met een andere organisatie bij u in de buurt. Hopelijk kunnen zij u helpen.

De gemeente waar u woont
Heeft uw probleem te maken met de gemeente? Dan kunt u het beste daar aankloppen. Begin bij de website van uw gemeente. Soms vindt u daar al wat u zoekt. En anders staat daar wel een telefoonnummer dat u kunt bellen.
Sommige gemeenten hebben een serviceloket. Soms heet dat Wmo-loket. Kijk daarvoor op de website van uw gemeente.
Ook hebben veel gemeenten wijkteams waar u terecht kunt. Ook daarvoor kunt u kijken op de website van uw gemeente.

De ombudsman van uw gemeente
Sommige (grotere) gemeenten hebben een ombudsman. Deze kan u helpen bij klachten die te maken hebben met de gemeente. Kijk op de website van uw gemeente hoe u met deze ombudsman een afspraak kunt maken.

De Nationale Ombudsman
Heeft u een probleem met uw gemeente waar u niet uitkomt? Of met andere instanties? Dan kunt u dat probleem voorleggen aan de Nationale Ombudsman (website www.nationaleombudsman.nl). U kunt ook gratis bellen via tel. (0800) 33 55 555 (op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur).

Het Juridisch Loket
Wanneer heb ik recht op een vast arbeidscontract? Hoe pak ik een echtscheiding aan? Wat moet ik doen als ik ontslag krijg? Hoe kom ik van mijn schulden af? Met dit soort vragen kunt u terecht bij Het Juridisch Loket (website www.juridischloket.nl). Zij geven gratis advies of verwijzen u door. U kunt hier uw woonplaats invullen en kijken waar een Juridisch Loket bij u in de buurt zit (website www.juridischloket.nl/contact). U kunt ook bellen via tel. (0900) 8020 (10 cent per minuut; op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur).

De ConsuWijzer
Heeft u iets gekocht dat niet goed werkt? Of heeft u gedoe met bijvoorbeeld een abonnement, een verzekering, of een incassobureau? Dan heeft u misschien iets aan de ConsuWijzer (website www.consuwijzer.nl). Dit is een website van de overheid. U kunt ook gratis bellen via tel. (088) 070 7070 (op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur) of een appje sturen naar (06) 525 27006.