Nieuwsbericht

Subsidie voor Preventieactiviteiten voor risicogroepen. Samenwerking gemeenten en zorgverzekeraars

28 augustus 2017 | 1 minuut lezen

In Twente en Oss werken gemeenten en zorgverzekeraars samen aan het opzetten van preventieactiviteiten voor risicogroepen (zoals ouderen en kinderen met overgewicht). Deze z.g. Preventiecoalities krijgen subsidie van VWS als tegemoetkoming in de samenwerkingskosten.

Eerste Preventiecoalities
Het ministerie van VWS geeft drie jaar lang subsidie aan de gemeente Oss en zorgverzekeraar CZ voor hun wijkgerichte aanpak in de wijk de Ruwaard, bekend als Proeftuin Ruwaard. Het geld is bedoeld om ervoor te zorgen dat mensen in de Ruwaard zich gezond voelen en gezond blijven. Wijkgerichte aanpak Oss ondersteunt bewoners van de wijk Ruwaard in het verbeteren van de gezondheid tegen lagere kosten. Ervaringen

Naast Proeftuin Ruwaard krijgt ook het programma ‘Vitaal Twente’ deze subsidie. Daarmee zijn deze twee programma’s de eerste twee landelijke ‘Preventiecoalities’. Het geld wordt ingezet om de samenwerkingskosten tussen gemeenten en zorgverzekeraars te dekken. itaal Twente wil de regio de vitaalste van het land maken, onder andere door de inzet van van hoogwaardige technologische kennis in het bedrijfsleven.

Lees meer

Ook samenwerken?
Preventie voor risicogroepen en samenwerking gemeente(n) en zorgverzekering ook iets voor in uw gemeente(n)? Misschien is de subsidieregeling Preventiecoalities ook iets voor u. Kijk op subsidieregeling  Preventiecoalities.

Meer informatie

Zie ook

Lid wordenContact