Nieuwsbericht

Update Modelovereenkomst van opdracht

Vivian van Gameren
17 december 2015 | 1 minuut lezen

In onze eerdere berichtgeving over de modelovereenkomst hebben wij aangegeven dat deze waarschijnlijk in december gereed zou zijn. Inmiddels hebben wij eind november een lijfelijke bespreking gehad met de belastingdienst. De belastingdienst heeft ons aangeraden nu eerst even af te wachten tot de wet definitief is. Ondanks de berichtgeving in diverse media is de wet immers nog niet aangenomen en het voorstel ligt nog bij de Eerste Kamer.

De belastingdienst heeft ons daarnaast aangeraden, in plaats van een algemene modelovereenkomst te maken waarin weinig concreets beschreven staat, ondertussen aan de slag te gaan en te bekijken of er meerdere modelovereenkomsten voor bepaalde werkzaamheden (functies) te maken zijn die specifiek voor onze branche zijn. Dit was telefonisch begin november al aangegeven en werd in het persoonlijke gesprek nog eens benadrukt. We zijn op dit moment daarom nog verder aan het inventariseren met welke overeenkomsten nu al gewerkt wordt en voor welke functies zzp’ers worden ingezet.

De belastingdienst heeft ons wel aangegeven dat het om werkzaamheden dient te gaan die onder opdrachtwerkzaamheden vallen en niet onder de “extra-handjes werkzaamheden” die eigenlijk ook verricht kunnen worden door werknemers (met een arbeidsovereenkomst). Met de belastingdienst is afgesproken dat we proberen om eind januari een aantal voorbeelden toe te sturen om te beoordelen. Houdt u de website in de gaten voor meer informatie.

Voor vragen en meer informatie kunt u contact opnemen met Alexandra Krop, jurist werkgeverszaken via mailadres: krop@mogroep.nl