Nieuwsbericht

OuderenOmbudsman start campagne: 55+ en werkloos

15 januari 2013 | 1 minuut lezen

De OuderenOmbudsman startte op 15 januari 2013 een campagne waarbij ze werkloze 55-plussers oproept met hun verhalen en ideeën naar www.ouderenombudsman.nl te gaan of de OuderenOmbudsman te bellen: 0900-6080100 (5 cent/min). Daarnaast wordt een enquête afgenomen waarbij werkloze 55-plussers kunnen aangeven wat zíj vinden van alle oplossingen die de afgelopen tijd zijn genoemd.

55+ en werkloos
Werkloze 55-plussers vinden moeilijk een baan. Zo heeft 70% van de 55-plussers die werkloos wordt binnen het jaar geen nieuwe baan. Nog steeds heersen hardnekkige vooroordelen. Zo zouden oudere werknemers vaker ziek zijn of minder flexibel. Toch wil de regering de WW beperken en het ontslagrecht versoepelen. Hierdoor bestaat de kans op armoede.

In de media zijn de afgelopen tijd heel veel plannen geopperd. Oudere werknemers moesten weerbaarder worden door scholing of salaris inleveren; de Melkertbanen of de VUT konden wel weer ingevoerd. Ook werd er geopperd dat een langere proeftijd voor ouderen dé oplossing was. De OuderenOmbudsman wil nu graag weten wat de werkeloze 55+ zélf van al deze plannen vindt.

De OuderenOmbudsman, 0900-60 80 100 (5 cent/min.) is dagelijks bereikbaar op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur. Mailen kan ook via www.ouderenombudsman.nl. De OuderenOmbudsman is een initiatief van het Nationaal Ouderenfonds, het enige goede doel in Nederland voor álle kwetsbare ouderen, en is sinds een half jaar opgericht om ouderen een stem te geven, te adviseren of door te verwijzen.

www.ouderenombudsman.nl, www.ouderenfonds.nl