Nieuwsbericht

Vacature: senior adviseur inkoop en financiering

19 februari 2024 | 3 minuten lezen

Ben jij strategisch en analytisch ingesteld, vind je het leuk je in het politiek-bestuurlijke veld te begeven en ben je een communicatieve verbinder? Als senior adviseur inkoop en financiering bij Sociaal Werk Nederland draag je een steentje bij aan het ondersteunen van mensen in kwetsbare situaties om weer mee te kunnen doen in de maatschappij. Vind je een zelfstandige functie prettig, waarbij je samenwerkt met een klein professioneel team? Dan ben jij de nieuwe collega die wij zoeken!

Senior adviseur inkoop en financiering
(Een communicatief vaardige en strategische netwerker, 32 uur per week)

Wie zijn wij?
Als branchevereniging vertegenwoordigt Sociaal Werk Nederland zo’n 500 organisaties die waardevol werk doen in wijken en buurten. Sociaal werkers helpen mensen die het moeilijk hebben om (weer) naar vermogen mee te doen in de samenleving. Als branchevereniging maken we ons hard voor de belangen van de sector en ondersteunen we onze leden in hun werkgeverschap, vakmanschap en ondernemerschap.

Wat ga je doen?
Met jouw communicatieve vaardigheden ben je een gewaardeerde gesprekspartner voor beleidsmakers, netwerkpartners en de leden van de vereniging. Je bent iemand die strategisch is ingesteld en graag naar het grotere plaatje kijkt. Daarin ben je geduldig en volhardend en weet je dat je met deze houding grote impact kunt maken op de ontwikkelingen binnen de zorg en het sociaal werk en uiteindelijk op de levens van inwoners in onze maatschappij. Er zullen ingrijpende maatregelen moeten plaatsvinden om de bekostiging van preventieve hulp, zorg en sociaal werk realistisch te houden. Daarin speel jij een cruciale rol als verbinder en strategische gesprekspartner en bouw je mee aan een goed stelsel van zorg en sociaal werk. Naast jouw mensgerichte vaardigheden ben je ook iemand die niet schrikt van de bèta kant van het werk: de bekostiging van het sociaal werk en alles wat daarmee te maken heeft. Je staat stevig in je schoenen dat betekent dat je je bewust bent van jouw competenties, kennis en vaardigheden. Je bent een autonome denker die collegiaal is ingesteld. Je gedijt in deze zelfstandige functie, waarbij je samenwerkt met een compact professioneel team in een organisatie met korte lijnen. Met jouw bedrijfskundige/zakelijke achtergrond ben je intrinsiek gemotiveerd om betekenis te kunnen geven aan het sociaal werk.

De thema’s die spelen zijn:

  • Een stelselwijziging van de zorg en sociaal werk, waarbij er verkend wordt op welke wijze een meer preventieve inzet van middelen mogelijk is.
  • Draagvlak bij de landelijke overheid en politiek voor een wettelijke basis van het sociaal werk.
  • Duurzame en reële financiering van sociaalwerkorganisaties.
  • Problematiek rondom het belastingstelsel aangaande de producten van het sociaal werk als het gaat om de btw als ook de vennootschapsbelasting.

De helft van je tijd gaat zitten in het overleg en de lobby in Den Haag (ministeries, VNG, zorgkoepels en zorgverzekeraars, MKB). En de andere helft treed je op als adviseur voor de leden van Sociaal Werk Nederland.

Wie ben jij?
Je bent strategisch en analytisch ingesteld, politiek-bestuurlijk en organisatiesensitief, verbindend en mensgericht, communicatief vaardig en zelfverzekerd. Je hebt gevoel voor verhoudingen en een goede sensitiviteit als het gaat om het smeden van coalities. Je hebt plezier in het spel en houdt van netwerken. Wellicht heb je ervaring opgedaan bij een zorgverzekeraar, brancheorganisatie of een gemeentelijke instelling. Verder heb je kennis van inkoop- en financieringsvraagstukken.

Wat mag je verwachten?
Je komt te werken bij een organisatie die midden in de samenleving staat, waar je volop werkt aan thema’s die er maatschappelijk echt toe doen. We werken vanuit hartje Utrecht met een hecht team van 20 bevlogen collega’s. De sfeer is informeel en je krijgt veel vrijheid om op je eigen manier invulling te geven aan je werk. De aanstelling is voor 32 uur per week.

Verder kun je onder meer rekenen op:

  • Salaris tussen € 5.130 en € 7.467 bruto per maand (op basis van 36 uur)
  • Individueel Keuzebudget (IKB) met onder meer 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering
  • Loopbaanbudget met ruimte voor opleidingen en ontwikkeling
  • Pensioenregeling bij Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW)
     

Ben je geïnteresseerd?
Sociaal Werk Nederland laat zich in deze procedure begeleiden door executive searchbureau Colourful People. Je kunt solliciteren door je cv en motivatie (beide in pdf) uiterlijk woensdag 6 maart 2024 te uploaden via www.colourfulpeople.nl. Voor vragen over deze functie kun je contact opnemen met Hatice Türkmen, senior partner bij Colourful People via tel. (06) 4608 1232. De preselectiegesprekken vinden plaats op 13 en 14 maart 2024 (online). De selectiegesprekken zijn gepland op 20 en 25 maart.

We willen als team een goede afspiegeling zijn van de samenleving. Je bent bij ons welkom ongeacht waar je vandaan komt en hoe je in het leven staat. Wij zijn benieuwd naar jouw talenten en wat jij kunt bijdragen aan Sociaal Werk Nederland.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.