Nieuwsbericht

Dit najaar volgende ronde Business Masterclasses sociaal werk

16 mei 2023 | 1 minuut lezen

De eerste negen deelnemers van de Business Masterclasses Sociaal Werk hebben na een pittige Dragons Den pitch succesvol cluster 1 afgerond. Tijdens het leertraject hebben de deelnemers gewerkt aan een projectplan voor hun eigen organisatie. Alle projectplannen werden vervolgens gepitcht aan drie kritische dragons. Na afloop ontvingen alle deelnemers een certificaat. Geïnteresseerd in de Business Masterclasses Sociaal Werk? Dit najaar wordt cluster 1 nog een keer aangeboden.

De drie dragons waren Hans Cremer (docent aan de HvA), Eva Bos (adviseur bij Sociaal Werk Nederland) en Rob Andeweg (docent Master Sociaal Werk). Vanuit hun eigen expertise stelden ze vragen over de pitches. De dragons werden getrakteerd op een gevarieerd aanbod van projecten. Van een project speciaal voor kinderen die de dupe zijn van een (v)echtscheiding tot het inzetten van medewerkersvrijwilligerswerk. En van een cursus werknemersvaardigheden tot een plan om leegstaande winkelpanden ter beschikking te stellen aan jongeren.

Eva Bos, adviseur bij Sociaal Werk Nederland en projectleider van het leertraject, kijkt tevreden terug op deze eerste ronde van het leertraject: "Het was bijzonder om de eindpresentaties van de eerste groep van cluster 1 bij te wonen. De deelnemers presenteerden overtuigend en waren inhoudelijk zeer goed voorbereid, onder het toeziend oog van toegewijd docent Hans Cremer. Concrete, creatieve en innovatieve oplossingen kwamen naar voren voor de dagelijkse uitdagingen van de deelnemende sociaalwerkorganisaties. Ik ben trots op de deelnemers en onder de indruk van de resultaten, die onder andere tot stand zijn gekomen door de HvA."

Ook de groep deelnemers is enthousiast over het leertraject: "Je bent even echt uit je dagelijkse werk, je wordt geprikkeld en uitgedaagd om op een andere manier naar je werk te kijken." Waardevol is ook de diversiteit in de groep deelnemers, waaronder een directeur, een manager en een beleidsadviseur. Volgens de deelnemers is dat een van de sterke punten van het leertraject: "Je leert van elkaar en werkt samen aan opdrachten."

Dit najaar wordt cluster 1 opnieuw aangeboden. Houd de website in de gaten voor de inschrijving of mail naar Eva Bos (ebos@sociaalwerk.nl)