Nieuwsbericht

Congres - Kwalitatief ijzersterk jeugdwerk? In Deventer doen ze dat zo!

11 oktober 2021 | 2 minuten lezen

Op 25 november houdt wethouder Frits Rorink open huis in Deventer. Samen met Sociaal Werk Nederland organiseert Deventer hét bestuurlijke congres 'Kinder- en jongerenwerk tijdens en na coronamaatregelen.'

Datum: donderdag 25 november 2021
Tijd:  9.30 uur – 17.00 uur
Locatie: Lebuinuskerk te Deventer, Grote Kerkhof 38
Wat: Bestuurlijke conferentie over kinder- en jongerenwerk tijdens en na Coronamaatregelen, met aandacht voor jongeren op straat (ondermijning).
Voor: wethouders, beleidsmedewerkers en managers jeugdwerk /jongerenwerk; directeuren en managers sociala werk.
Aanmelden kan hier. Het programma staat online. 

Wethouder Frits Rorink van de gemeente Deventer nodigt u uit met hem in gesprek te gaan, in en rond het stadhuis. Uiteraard nadat hij eerst uit de doeken doet hoe Deventer succesvol jeugdbeleid voert. Mét aandacht voor kwetsbare jongeren en aansprekende voorbeelden van positief kinder- en jongerenwerk.

Leen Verbeek, Commissaris van de Koning Flevoland en lid van de Raad van Europa schetst een beeld van de jeugd in Europa en welke betekenis het jeugdwerk daarin kan hebben. Verder pakken we in Deventer uit met jeugdportretten, optredens van jeugd uit Deventer en actuele workshops in en rond het stadhuis en de Lebuineskerk van Deventer.

De workshops die aangeboden worden scherpen uw geest en inspireren!
We gaan inzoomen op Jongerenwerk en (gemeente)politiek: wethouder Frits Rorink verzorgt een interactieve workshop, primair voor collega-wethouders. 
Raster Welzijn Deventer staat aan de basis van diverse workshops: de meerwaarde van Kinderwerk in de praktijk en wijkJeugdnetwerken in Deventer – Samenwerking Politie, Jongerenwerk, toegang Jeugd door Erik Heistek, proces regisseur en senior jongerenwerker Raster Welzijn Deventer; en Meidenwerk onderzoek en praktijk, door Selver Orkman (jongerenwerker Raster welzijn), Bianca Boender e.a.
Vrijwillig jongerenwerk: de DSP-groep presenteert de resultaten van aard en omvang vrijwillig jeugd en jongerenwerk in Nederland; 
Kinderwerk in onderzoek:
Loes Groot Lipman, senior kinderwerker Raster welzijn en Froukje Hajer (adviseur jeugdbeleid), geven een workshop over de resultaten van landelijk onderzoek kinderwerk; 
Preventie van ondermijning in het onderwijs – Petra van den Berg (programmaleider #leerling- en studentalent Ministerie J&V & provincie Gelderland) verzorgt een interactieve workshop over preventie van ondermijning in het onderwijs.

Of kies voor een Werkbezoek Jongerenwerk op het platteland –  WIJZ Welzijn Bathmen; Werkbezoek Het ambacht jongerenwerk in accommodaties – YFC.
Een werkbezoek op locatie vergt 1 uur en 45 minuten en valt qua tijdsbestek samen met de workshops. De deelnemers aan het werkbezoek worden met de bus naar een jongerenwerklocaties van Youth for Christ of Wijz gebracht en worden aan het eind weer bij De Lebuinus afgezet.

Kortom: het kan weer: op pad gaan, elkaar ontmoeten en in gesprek gaan. Live.
Dit mag u als gemeentelijk bestuurder, beleidsadviseur of manager van kinder- en jongerenwerk niet missen. Meld nu aan, want vol is vol!

Dit congres is het vervolg op eerdere congressen van Sociaal Werk Nederland en diverse steden, waarin wethouders, raadsleden en sociaalwerkorganisaties kennis uitwisselen rond #sterkjongerenwerk en #sterkkinderwerk
Voor corona waren we oa in Rotterdam

Lid wordenContact