Nieuwsbericht

Zestien nieuwe leden op introductiebijeenkomst van Sociaal Werk Nederland

Chris Bos
9 maart 2020 | 1 minuut lezen

Vorig jaar kon Sociaal Werk Nederland twintig nieuwe leden bijschrijven. Zestien van hen reisden onlangs af naar een speciale introductienbijeenkomst in Utrecht. Directeur Lex Staal vertelde in grote lijnen hoe de brancheorganisatie in elkaar steekt, welke kwesties er landelijk spelen in het sociaal domein en met welke partijen Sociaal Werk Nederland veel optrekt om urgente kwesties aan te kaarten bij de Haagse en de lokale politiek.
Jorrit Berenschot praatte de nieuwe leden bij over wat we anno 2020 specifiek doen aan werkgeverszaken: de Cao Sociaal Werk, Juridische Zaken Online (JZO) en informatie verzamelen en verspreiden over inkoop en contracteren.
Daarna stelden de nieuwe leden zich in speeddates aan elkaar voor, onder meer aan de hand van de vragen "wat kom je halen bij Sociaal Werk Nederland?" en "wat kom je brengen?" Het leidde tot zinvolle inhoudelijke discussies en met nieuwe leden die in ieder geval één ding met elkaar gemeen hebben: de passie voor sociaal werk.

Nog voor de zomer volgt een soortgelijke introductiebijeenkomst voor de nieuwe leden die zich in de eerste maanden van 2020 hebben aangemeld.

  • Lees het hele verslag (inclusief een lijst met de aanwezige nieuwe leden) in de bijlage