Nieuwsbericht

Carla Moonen vertrekt in goed overleg als voorzitter van PFZW

17 september 2018 | 1 minuut lezen

Pensioenfonds Zorg en Welzijn en bestuursvoorzitter Carla Moonen hebben in goed overleg en met wederzijds respect besloten dat per 1 november 2018 haar functie bij PFZW wordt beëindigd. Beide partijen zijn van mening dat de kennis en vaardigheden van Carla Moonen beter tot hun recht zullen komen in een andere werkomgeving.

Carla Moonen: “Gaandeweg kwam het besef dat mijn kennis en vaardigheden meer toegevoegde waarde hebben in een omgeving waar de veranderingen sneller kunnen gaan, waar meer ruimte is voor ondernemerschap en innovatie en het uitvoeren van een praktische duurzaamheidsagenda. Ik stapte in 2017 vol enthousiasme in de voor mij nieuwe pensioenwereld en voel me sindsdien zeer verbonden met iedereen in de sector zorg en welzijn die pensioen opbouwt bij dit fonds”.

Albert Vink, plaatsvervangend voorzitter van PFZW: “Carla Moonen heeft ons bestuurlijk proces kundig en met flair begeleid in haar rol als voorzitter. Daar zijn wij haar zeer erkentelijk voor.”

Carla Moonen is per 1 september 2018 gestart als bestuursvoorzitter van branchevereniging Koninklijke NL Ingenieurs. Tevens is zij per diezelfde datum lid van het Dagelijks Bestuur van VNO-NCW.  Zij continueert haar taken als Board Member bij de World Pension Summit en als Commissaris van MVO Nederland.

PFZW
Pensioenfonds Zorg en Welzijn is verantwoordelijk voor het pensioenbeleid en het pensioenvermogen van ruim 2,6 miljoen (oud-)werknemers in de sector zorg en welzijn. Eind juni 2018 bedroeg het pensioenvermogen € 202,2 miljard.