Training Intercollegiale adviesmeting

Intercollegiale adviesmeting is één van de toetsingsvarianten van het Kwaliteitslabel. Organisaties die hiervoor kiezen adviseren we vooraf de training intercollegiaal toetsen te volgen. De training informeert over het Kwaliteitslabel en biedt inzicht en oefening in waarderend auditen volgens de normen van het Kwaliteitslabel Sociaal Werk.  

Programma training intercollegiale adviesmeting

Tijdens de training komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • De context: het hoe en waarom van het Kwaliteitslabel
  • Toepassen van de normen: zelfevaluatie
  • Het voorbereiden en voeren van auditgesprekken: tips en praktijkoefeningen
  • Weging en rapportage toetsingsresultaten
  • Vooruitblik: aanpak toetsing per variant

Het programma is beschikbaar als download bij dit bericht.

Training op maat (in-company)
Het is ook mogelijk om een in-company training op maat aan te vragen. Bijvoorbeeld wanneer u samen met uw partnerorganisaties een inhoudelijk afgestemde training wilt volgen. U ontvangt een trainingsdag op locatie waarbij de programma-onderdelen overeenkomen met het onderstaande programma voor een reguliere training. Inhoudelijk zal de training toegespitst worden op uw organisatie en uw partnerorganisaties. 

De kosten voor een training op maat zijn € 1750,- excl. btw. U regelt de locatie, zorgt voor samenstelling van de groep (max.15 deelnemers) en u draagt 1 vast contactpersoon aan. 

Bevestiging van deelname
Na afloop van de training ontvangt u een bewijs van deelname. Voorwaarde hiervoor is dat u de hele trainingsdag aanwezig bent. 

Intercollegiaal toetsen als leerinterventie
De training behandelt niet alleen gesprektechnieken om de kwaliteitsnormen te toetsen, maar gaat vooral om vragen als: hoe voer je een vruchtbaar collegiaal gesprek over kwaliteit? En hoe zet je dit gesprek in binnen je organisatie om te leren en te (blijven) verbeteren? De methodiek van intercollegiale adviesmeting is ook een geschikt instrument bij interne leer- en verbeterprocessen.

Meer informatie
Informatie over het Kwaliteitslabel vindt u op www.sociaalwerknederland.nl/kwaliteitslabel.   

Met vragen kunt u contact opnemen met:
Stephanie Gross: gross@sociaalwerk.nl, 06 - 21457029 (maandagochtend, dinsdag, woensdag, donderdag)

In het artikel 'Niet afstrepen maar doorvragen' leest u meer over de ervaringen van de pilotorganisaties met de training.

Ik wil delen
Home
Over ons
Sociaal werk in beeld
Thema's
Voor leden
Onze leden in kaartLid wordenContact Inloggen
Ik wil delen:
Sluiten