Ja, ik wil aan de slag met het Kwaliteitslabel

U wilt aan de slag met het Kwaliteitslabel en laten zien dat u kwaliteit in huis heeft. Wat zijn nu de te volgen stappen?

Stappenplan

 1. Ondertekenen van de Branchecode Sociaal Werk 
  Download de Branchecode Sociaal Werk met de branchewaarden. Bespreek de waarden en normen in je organisatie (MT, teams). Dit geeft inzicht, leidt tot reflectie en creëert draagvlak.
   
 2. Zelfevaluatie invullen 
  Vul de zelfevaluatie in en bespreek en evalueer de resultaten. Overweeg een feedbackgesprek met een CI over de ingevulde zelfevaluatie
   
 3. Toetsing overwegen 
  Overweeg welke toetsingsvorm de voorkeur heeft en waarom. Het stroomschema kan helpen bij het maken van een passende keuze. 
   
 4. Keuze maken voor toetsing, mogelijk in combinatie met ISO/HKZ. 
  Kies de passende toetsingsvorm en regel alles rond de toetsing (bijvoorbeeld het volgen van de training Intercollegiale Adviesmeting, selecteren van een CI).
   
 5. Registratie in het Kwaliteitsregister en mogelijke certificering 
  Na afronding volgt registratie in het Kwaliteitsregister. Heeft u voor intercollegiale adviesmeting gekozen dan ontvangt u een leerrapport. In het geval van een externe audit ontvangt u het certificaat.

Meer informatie

 • Download een stappenplan met een overzicht van hulpmiddelen en documenten per stap 
 • Trainingen intercollegiale adviesmeting: Kiest u voor intercollegiale adviesmeting dan adviseren we om vooraf (samen met uw partner-oranisaties) een training te volgen. Informatie over de training intercollegiale adviesmeting vindt u op de pagina Training intercollegiale Adviesmeting.
Ik wil delen
Home
Corona
Over ons
Sociaal werk in beeld
Thema's
Voor leden
Onze leden in kaartLid wordenContact Inloggen
Ik wil delen:
Sluiten