Themaoverzicht

Vrijwillige inzet

Werkvelden sociaal werk

In iedere burger schuilt een vrijwilliger. En dat is mooi, want een groot en actief vrijwilligersbestand is van onschatbare waarde voor een vitale samenleving. Voor veel Nederlanders zijn vrijwillige inzet en wederkerigheid al vanzelfsprekend.
Toch verwacht de participatiesamenleving dat burgers nog meer verantwoordelijkheid nemen, voor zichzelf én voor medeburgers die minder makkelijk ‘meedoen’. Ook het aantal mantelzorgers groeit.
Het sociaal werk speelt een belangrijke rol bij het organiseren en borgen van al die vrijwillige inzet. Sociaal werkers ondersteunen burgerinitiatieven, werken samen met actieve burgers en bouwen aan sociale netwerken rond mensen die het zelf (even) niet redden. Vrijwilligers- en mantelzorgsteunpunten informeren, adviseren en matchen vraag en aanbod. Sociaal Werk Nederland ondersteunt de branche daarbij.

Nieuwsbericht

Kennisboostweek van NOV: een week vol inspirerende webinars

Op 6 november 2020 geplaatst door

In het van het Nationaal Jaar Vrijwillige Inzet focussen we op het betrekken van nieuwe gezichten bij het vrijwilligerswerk. Daarom organiseert NOV van 16 november tot en met 20 november de Kennisboostweek Nieuwe Gezichten! Een week vol webinars met inspirerende sprekers die hun kennis over en ervaring met verschillende doelgroepen.

Alle webinars zijn gratis te volgen en voor iedereen toegankelijk. Deel dit bericht gerust met jouw contacten. Delen is ook vrijwilligerswerk

 

In deze nieuwsbrief lichten we een aantal webinars uit. Maar dit zijn ze lang niet allemaal! Voor een totaaloverzicht van de webinars en hoe hieraan deel te nemen, neem een kijkje op de site van NOV.

Webinartip 1: Het betrekken van expertise en talent bij jouw organisatie

De onderwerpen waar vrijwilligersorganisaties mee te maken hebben, vragen steeds meer specifieke expertise. Denk aan juridische of financiële kennis of kennis over accommodaties. Tijdens de kennisboostsessie vertelt Scouting Nederland je meer het werken met een 'Kennisnetwerk'. Lees meer

Webinartip 2: Het samenwerken met ondernemers

In de Kennisboostweek bieden wij diverse webinars aan over het betrekken van medewerkers als vrijwilliger bij je organisatie. Zo licht Marc Gelissen van Bizzomate, op de Dag van de Ondernemer, de 'golden cirkel' van maatschappelijk betrokken ondernemen toe die tot doel heeft om jouw verhaal aan te scherpen om commerciële organisaties te overtuigen om jouw vrijwilligersorganisatie te gaan ondersteunen. En dat doet hij op vrijdag 20 november, de Dag van de Ondernemer. Lees meer 

Neem gelijk de kans om op deze dag jullie zakelijke relaties te bedanken om zo jullie samenwerking te versterken. Welke ondernemer ga jij in het zonnetje zetten? Download het stappenplan in de toolkit en je hebt het zo gedaan!

Webinartip: Het betrekken van jongeren bij jouw organisatie

Veel organisaties richten zich op meer jonge vrijwilligers. Daarom bieden wij tijdens de kennisboostweek meerdere workshops aan voor het betrekken van deze doelgroep. Zo is er een webinar waar je meer te weten komt over het opzetten van een jongeren campagne.

En dat was nog maar een kleine greep. Wat dacht je van Vrijwilligerswerk zonder beperkingen, diverse webinars over het betrekken van ouderen of een vlogwebinar. Enfin, te veel om op te noemen! Dus bekijk het hele programma en kies je webinars.

Kennisboostweek Nieuwe Gezichten:
de kennis van de een is de inspiratie voor de ander. 

 

 

Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Ik wil delen
Home
Corona
Over ons
Sociaal werk in beeld
Thema's
Voor leden
Onze leden in kaartLid wordenContact Inloggen
Ik wil delen:
Sluiten