Themaoverzicht

Vrijwillige inzet

Werkvelden sociaal werk

In iedere burger schuilt een vrijwilliger. En dat is mooi, want een groot en actief vrijwilligersbestand is van onschatbare waarde voor een vitale samenleving. Voor veel Nederlanders zijn vrijwillige inzet en wederkerigheid al vanzelfsprekend.
Toch verwacht de participatiesamenleving dat burgers nog meer verantwoordelijkheid nemen, voor zichzelf én voor medeburgers die minder makkelijk ‘meedoen’. Ook het aantal mantelzorgers groeit.
Het sociaal werk speelt een belangrijke rol bij het organiseren en borgen van al die vrijwillige inzet. Sociaal werkers ondersteunen burgerinitiatieven, werken samen met actieve burgers en bouwen aan sociale netwerken rond mensen die het zelf (even) niet redden. Vrijwilligers- en mantelzorgsteunpunten informeren, adviseren en matchen vraag en aanbod. Sociaal Werk Nederland ondersteunt de branche daarbij.

Nieuwsbericht

De Anderhalve Meter Bank: er zijn er nog 15 en ze kosten 225 euro

Op 20 oktober 2020 geplaatst door

Zoek je als sociaalwerkorganisaties een ludieke praatplek? De Anderhalve Meter Bank: er is een beperkt aantal gemaakt en ze kosten 225 euro, inclusief aflevering met aarde en plantjes. De Amsterdamse sociaalwerkorganisatie Combiwel en senioren-wooncomplex de Openhof gingen je voor. 

Het is een bank waarop mensen op een veilige afstand bij elkaar kunnen komen en toch afstand houden. Een Amsterdams ontwerpbureau maakte er tijdens de eerste “lock down” ongeveer 35. Die staan nu in Amsterdam, Noord Holland, Utrecht en Flevoland.

Florian Eckardt, ontwerper: 'Wij merkten dat veel mensen vereenzaamden en dat het fijn was voor ze om op deze manier weer bij elkaar te kunnen komen. De Amsterdamse architect Florian Eckardt (53) ontwierp de 1,5m bank. Voor als je veilig met de buren of buurtbwoners wilt praten.' Zie deze website voor meer informatie over de bank. Daar staat ook een filmpje op met gesprekken op de Anderhalve Meter Bank op verschillende plekken in Amsterdam. 

Trefwoorden: anderhalvemeterbank
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Ik wil delen
Home
Corona
Over ons
Sociaal werk in beeld
Thema's
Voor leden
Onze leden in kaartLid wordenContact Inloggen
Ik wil delen:
Sluiten