Themaoverzicht

Vrijwillige inzet

Werkvelden sociaal werk

In iedere burger schuilt een vrijwilliger. En dat is mooi, want een groot en actief vrijwilligersbestand is van onschatbare waarde voor een vitale samenleving. Voor veel Nederlanders zijn vrijwillige inzet en wederkerigheid al vanzelfsprekend.
Toch verwacht de participatiesamenleving dat burgers nog meer verantwoordelijkheid nemen, voor zichzelf én voor medeburgers die minder makkelijk ‘meedoen’. Ook het aantal mantelzorgers groeit.
Het sociaal werk speelt een belangrijke rol bij het organiseren en borgen van al die vrijwillige inzet. Sociaal werkers ondersteunen burgerinitiatieven, werken samen met actieve burgers en bouwen aan sociale netwerken rond mensen die het zelf (even) niet redden. Vrijwilligers- en mantelzorgsteunpunten informeren, adviseren en matchen vraag en aanbod. Sociaal Werk Nederland ondersteunt de branche daarbij.

Nieuwsbericht

Oproep aan burgemeesters: Ondersteun jeugd- en jongerenwerk

Op 30 april 2020 geplaatst door

Met de nieuwe maatregelen om kinderen tot en met 18 jaar, onder begeleiding van professionals, weer buiten te laten sporten en bewegen, kan het jeugd- en jongerenwerk ook weer aan de slag. Sociaal Werk Nederland heeft samen met andere jeugd – en jongerenwerkorganisaties een brief verstuurd naar alle burgemeesters van Nederland. Hierin doen wij de oproep aan gemeenten om juist het jeugd- en jongerenwerk te ondersteunen, zodat zij met kinderen weer buiten activiteiten kunnen gaan doen. De gepubliceerde noodverordening geeft hiertoe de mogelijkheid. Kinderen en jongeren hebben al lang noodgedwongen binnen gezeten en willen graag weer spelen en bewegen. In de bijlagen treft u de brief aan die aan de burgemeesters is verstuurd en de noodverordening. Wij roepen jeugd- en jongerenwerk organisaties op om deze ook onder de aandacht te brengen van de lokale bestuurders.

Bron: Sociaal Werk Nederland
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Ik wil delen
Home
Corona
Over ons
Sociaal werk in beeld
Thema's
Voor leden
Onze leden in kaartLid wordenContact Inloggen
Ik wil delen:
Sluiten