Themaoverzicht

Vrijwillige inzet

Werkvelden sociaal werk

In iedere burger schuilt een vrijwilliger. En dat is mooi, want een groot en actief vrijwilligersbestand is van onschatbare waarde voor een vitale samenleving. Voor veel Nederlanders zijn vrijwillige inzet en wederkerigheid al vanzelfsprekend.
Toch verwacht de participatiesamenleving dat burgers nog meer verantwoordelijkheid nemen, voor zichzelf én voor medeburgers die minder makkelijk ‘meedoen’. Ook het aantal mantelzorgers groeit.
Het sociaal werk speelt een belangrijke rol bij het organiseren en borgen van al die vrijwillige inzet. Sociaal werkers ondersteunen burgerinitiatieven, werken samen met actieve burgers en bouwen aan sociale netwerken rond mensen die het zelf (even) niet redden. Vrijwilligers- en mantelzorgsteunpunten informeren, adviseren en matchen vraag en aanbod. Sociaal Werk Nederland ondersteunt de branche daarbij.

Nieuwsbericht

Aanmelding AVG e-learning vereenvoudigd en training langer open

Op 6 januari 2020 geplaatst door

Binnen sociaalwerkorganisaties heeft de AVG de nodige aandacht gekregen, maar daarmee houdt het natuurlijk niet op. De AVG vraagt om permanente aandacht. Bovendien is werken met de AVG binnen sociaalwerkorganisaties toch net weer iets anders dan in andere branches. Dat roept nog steeds veel vragen op, die gelukkig grotendeels kunnen worden beantwoord dankzij de avg helpdesk, die speciaal hiervoor in het leven is geroepen. Ook is er op ons platform een actieve werkgroep die veel informatie en ervaringen uitwisselt.

Online AVG-training; inschrijven kan nog
Een succes is zeker ook de online AVG-training die Sociaal Werk Nederland in samenwerking met ContourdeTwern speciaal voor de branche heeft ontwikkeld. Steeds meer lidorganisaties laten hun medewerkers profiteren van de mogelijkheden die deze e-learning biedt. En steeds meer organisaties bieden bovendien ál hun medewerkers deze kans. Een groot voordeel ervan is namelijk dat de training is afgestemd op de (nieuwe) beroepscode voor sociaal werkers en vrijwilligers.

Inhoud
Dankzij heldere video's en specifieke praktijkvoorbeelden uit het sociaal werk ben je in een uur op de hoogte van alle noodzakelijke basiskennis over de AVG. Bovendien zet de training aan tot nadenken en praten over de belangrijkste veranderingen die de AVG voor medewerkers en vrijwilligers met zich meebrengt. Bijgevoegd is een overzicht van de modulen! En: alle theorie blijft te gebruiken als naslagwerk.

Eenvoudiger
We hebben de aanmeldprocedure vereenvoudigd. Verder is de training na aanmelding 60 dagen (in plaats van 21 dagen) beschikbaar.

Voor de prijs hoef je het niet te laten
Hoe meer medewerkers meedoen, hoe goedkoper de training per persoon.

  • € 17,50 per inlogcode bij minder dan 10 deelnemers
  • € 12,50 per inlogcode bij 10-100 deelnemers
  • € 10,00 per inlogcode bij meer dan 100 deelnemers

Informatie
Meer informatie en inkoop van de training op deze pagina.

Let op:
Als de training niet gestart of afgerond is binnen 60 dagen en u of uw medewerker wenst verder te gaan met de training, dan moet u wel u opnieuw een inlogcode afnemen en betalen. 

 

Bron: Sociaal Werk Nederland
Trefwoorden: avg, avg elearning, e learning
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Ik wil delen
Home
Corona
Over ons
Sociaal werk in beeld
Thema's
Voor leden
Onze leden in kaartLid wordenContact Inloggen
Ik wil delen:
Sluiten