Nieuwsbericht

Oproep: Mensen met ervaring 'kwetsbare ouderen' gezocht

Johan Huttinga
21 januari 2019 | 2 minuten lezen

Vilans, kenniscentrum voor Langdurige Zorg, heeft als doelstelling om samen met zorgaanbieders de kwaliteit van de zorg te verbeteren. In dat kader heeft men een nieuwe handreiking ontwikkeld voor de integrale zorg en ondersteuning in de wijk voor kwetsbare ouderen thuis. Een domein dat volop in ontwikkeling is en de komende jaren nog sterk zal veranderen.

De handreiking is nu klaar en moet getoetst worden aan de praktijk. Daarvoor zoekt Vilans uitvoerende sociaal werkers (maatschappelijk werkers, ouderzorg) die ervaring hebben in het werken met ouderen binnen het sociaal domein en die in staat zijn om deze nota te beoordelen op werkbaarheid en de beleidsmatige implicaties (wat betekent dit voor de uitvoering).

In de uitnodiging staat te lezen:

We nodigen je uit voor een werksessie om de handreiking voor ‘Kwetsbare ouderen thuis – handreiking voor integrale zorg en ondersteuning in de wijk’ te verrijken met het perspectief van het sociale domein én ouderen.

In het Plan van Aanpak Zorg voor Kwetsbare Ouderen werken wij sinds 2017 samen aan de ontwikkeling van tools en handvatten. Met als doel om te komen tot persoonsgerichte, proactieve en samenhangende zorg voor kwetsbare ouderen in de regio/wijk.

In dit kader is onder andere een stappenplan voor een ‘geïntegreerde aanpak van zorg en ondersteuning’ ontwikkeld. Het stappenplan is gebaseerd op de Vilans-handleiding Kwetsbare ouderen uit 2014. Deze is op een aantal onderdelen geactualiseerd en aangevuld met een toolkit met bestaande instrumenten en goede voorbeelden.

Nu willen we de handreiking aanscherpen op de volgende twee thema’s:

1.    Verbinding sociaal domein en de eerste lijn

2.    Perspectief van de oudere en mantelzorg

De werksessie vindt plaats op woensdag 13 februari bij Vilans, Catharijnesingel 45, te Utrecht, van 13.00 tot 16.00 uur.

Programma volgt na aanmelding. Aanmelden kan via m.spierenburg@vilans.nl.

U kunt een kleine attentie en een reiskostenvergoeding tegemoet zien als tegenprestatie van uw bijdrage.

Binnen onze branche zijn er veel mensen met deze kennis die dus in staat zijn om deze handreiking te beoordelen. Mocht je meer willen weten dan kun je mij bellen, of als je denkt dat dit profiel je past kun je contact opnemen met Marjan Spierenburg van Vilans om je aan te melden. De werkgroep zal uit circa 10 personen bestaan.

Johan Huttinga, 06 – 512 06 509
Senior beleidsadviseur Ouderen, Sociaal Werk Nederland.