Nieuwsbericht

Derde call proeftuinen Maatschappelijke Diensttijd

Chris Bos
20 december 2018 | 1 minuut lezen

In de opvolgende reeks van proeftuinen rond de Maatschappelijke Diensttijd start de derde call voor consortia van gemeenten, jeugdwerk/jeugdvormingswerkorganisaties en vrijwilligerscentrales. Bij de tot nu toe gehonoreerde projecten zijn diverse lidorganisaties van Sociaal Werk Nederland betrokken.

Gemeenten en hun natuurlijke partners worden met de nieuwe oproep uitgenodigd te experimenteren met de inrichting van de maatschappelijke diensttijd, gebaseerd op de aanpak van de Belgische Samenlevingsdienst. Voor deze subsidieoproep wordt op 13 februari een informatiebijeenkomst georganiseerd, die verplicht is voor potentiële indieners.

Wie kan aanvragen? 
De aanvraag kan worden ingediend door een consortium van meerdere gemeenten met hun natuurlijke partners, zoals werkgevers(organisaties), vrijwilligerscentrales, scholen en maatschappelijke organisaties. Binnen het consortium moet ervaring zijn met het werven, matchen en begeleiden van jongeren. Gemeenten moeten daarnaast domeinoverstijgend samenwerken met de domeinen zorg, onderwijs en werk en inkomen. 

Interesse? Kom naar de informatiebijeenkomst
Op 13 februari 2019 organiseert ZonMw een informatiebijeenkomst. Een vertegenwoordiger van de Belgische Samenlevingsdienst vertelt dan over de opzet en de ervaringen in België. Ook wordt de subsidieoproep toegelicht en is er ruimte voor vragen. Na afloop van de bijeenkomst kunt u aangeven of u een aanvraag wilt indienen. De consortia die willen indienen kunnen ondersteund worden bij het proces en het indienen van de aanvraag. Het bijwonen van deze bijeenkomst is verplicht als u een aanvraag wilt indienen. 

Meer weten? 
Meer informatie over de randvoorwaarden vindt u in de factsheet hieronder en in de definitieve subsidie-oproep die op 18 maart 2019 opengesteld wordt. Voor inhoudelijke vragen kunt u nu al contact opnemen via amd@zonmw.nl of 070-349 52 45.