Nieuwsbericht

Congres Thuis in de Wijk: Zorgzame buurt of buurtzame zorg?

14 februari 2023 | 1 minuut lezen

Thuis in de Wijk is hét jaarlijkse congres over de landelijke woonzorgopgave. Op woensdag 22 maart 2023 vindt in congrescentrum 1931 in Den Bosch de derde editie plaats, met als thema ‘Bloeiende buurten voor wonen, welzijn en zorg’. Hoe kunnen wonen, welzijn en zorg op buurtniveau worden verbonden zodat langer (weer) thuis wonen optimaal wordt ondersteund?

Let op: speciaal voor leden van Sociaal Werk Nederland zijn er nog enkele gratis kaarten beschikbaar, dus zorg dat je er op tijd bij bent!

Praktijksessies met sociaal werk
Het programma omvat diverse masterclasses, excursies, een talkshow én interessante praktijksessies, waarin ook welzijn aan bod komt. Zo verzorgt directeur-bestuurder Karen Houwen van lidorganisatie Ons Stede Broec onder de noemer ‘Zorgzame buurt of buurtzame zorg?’ een praktijksessie over het samenwerkingsverband ‘Beter oud worden in Stede Broec’ dat in 2020 is gestart met gemeente, (thuis)zorg en woningbouwcorporatie. Want de Noord-Hollandse gemeente Stede Broec vergrijst en ontgroent relatief sterk: in de komende negen jaar zal het aantal 75-plussers naar verwachting verdubbelen. Dit vraagt om een snelle aanpassing van het woon-, zorg- en welzijnslandschap. Hoe kom je met elkaar tot een samenhangende én buurtgerichte aanpak? Wat vraagt dit van inwoners en professionals? Waar staan zij nu, na drie jaar?

Nog enkele vrijkaarten beschikbaar
Voor leden van Sociaal Werk Nederland is er nog een beperkt aantal vrijkaarten beschikbaar (max. 1 per organisatie). Voor extra kaarten per organisatie geldt het reguliere tarief van 295 euro per persoon. Je kunt je aanmelden op de website van Thuis in de Wijk. Geef hierbij bij 'Lidmaatschap/werkkring' aan dat je lid bent van Sociaal Werk Nederland. Voor de vrijkaarten geldt: wie het eerst komt, het eerst maalt!

Het congres Thuis in de wijk wordt ondersteund door ActiZ, Aedes en de ministeries van BZK en VWS.