Nieuwsbericht

ZonMw subsidie implementatie- en opschalingscoaching open op 1 september

13 augustus 2021 | 2 minuten lezen

Zorg voor innoveren organiseert sinds het voorjaar van 2020 de voucherregeling voor Implementatie- en opschalingscoaches. Het blijkt een populaire regeling: in vier subsidierondes werden er ruim 380 aanvragen/projecten gehonoreerd. Bovendien blijken de bijdragen van de coaches goed te bevallen en ondernemers concreet op weg te helpen bij de implementatie of opschaling van hun innovatie. Op woensdag 1 september opent de vijfde en laatste subsidieronde. Sociaal Werk Nederland moedigt leden aan gebruik te maken van de ZonMW subsidie.

Via de regeling kan subsidie worden aangevraagd voor een coachingstraject van maximaal vier maanden, tot een bedrag van 5.000 euro. Daarbij ondersteunt een coach een innovator bij een vraagstuk op het gebied van implementatie of opschaling van hun bestaande innovatie. Bij die aanvraag is altijd een zorgorganisatie betrokken. De meeste aanvragen betroffen tot nu toe innovaties in de ziekenhuis- en ouderenzorg. Het merendeel van de innovaties heeft betrekking op e-health en procesinnovaties. Dit sluit mooi aan bij het doel van Zorg voor innoveren om low-cost, high-impact innovaties te stimuleren.
Een extra dienst die Zorg voor innoveren rond deze regeling verzorgt, is een aantal digitale spreekuren. Daar konden (potentiële) aanvragers hun prangende vragen kwijt, horen of ze in aanmerking kwamen voor de subsidie of hulp krijgen bij hun aanvraag. Ook voor de komende ronde staan zulke spreekuren gepland.

Wie kan aanvragen?
Een aanbieder van zorg en/of ondersteuning vallend onder de Wmo 2015, Zvw, Wlz en/of Jeugdwet. Gemeenten en gemeentelijke gezondheidsdiensten (GGD’en).
Het coachingstraject dient gericht te zijn op het implementeren of opschalen van innovaties die gericht zijn op gezondheidsvoorlichting, preventie van ziekte en het voorkomen van intensievere zorg. Innovaties gericht op andere terreinen van gemeenten en GGD’en, zoals epidemiologie of forensische geneeskunde, zijn uitgesloten van deze regeling. Een ontwikkelaar van een zorginnovatie in samenwerking met een aanbieder van zorg en/of ondersteuning (Wmo 2015, Zvw, Wlz en/of Jeugdwet), gemeente of GGD.
 
Wat kun je aanvragen?
Maximaal € 5.000 (inclusief btw) aan ondersteuningsadvies uren (inclusief € 250 materiaal kosten en inclusief € 250 aan reiskosten)
In de praktijk komt dit neer op 36-40 uren ondersteuning.

Wat is je volgende stap?
Wil je meer informatie of ben je geïnteresseerd in Welzijn op Recept en wil je iets samen met ons?  Mail: info@welzijnoprecept.nl of bel naar Jan Joost Meijs op 06-27313972.
 
Zie link naar de subsidie aankondiging:
https://www.zonmw.nl/nl/actueel/nieuws/detail/item/implementatie-en-opschalingscoaching-boekt-successen-laatste-ronde-opent-op-1-september/