Nieuwsbericht

Drie jaar Schouders eronder - overzicht

29 oktober 2020 | 1 minuut lezen

Schouders Eronder is een samenwerkingsverband tussen Divosa, Landelijke Cliëntenraad, NVVK, Sociaal Werk Nederland en VNG.

Met trots presenteert Schouders Eronder de resultaten tot nu toe. We blikken terug op de periode vanaf de start in 2017 tot halverwege 2020. 

De wereld van schuldhulpverlening is in beweging en verandert voortdurend. Werken in schuldhulpverlening betekent werken in een omgeving waarin professionals, gemeenten en hun ketenpartners uitgedaagd worden mee te bewegen met deze veranderingen door samen te leren, te innoveren en te verbeteren.

In deze interactieve pdf biedt Schouders Eronder iedereen die werkzaam is in de keten van schuldhulp inspiratie en handvatten.

Interessant en bruikbaar voor organisaties met schuldhulpverleners onder hun dak; een greep uit de resultaten.

  • Bekijk bijvoorbeeld welke handreikingen je kunnen helpen bij het doordacht ontwikkelen van projecten of interventies en deze te evalueren op effectiviteit.
  • Schouders Eronder vindt het belangrijk dat professionals goed toegerust zijn om kwaliteit te kunnen leveren. Leer meer over hoe je de effectiviteit en de klanttevredenheid vergroot. Interessante uitkomsten vind je in het rapport: Klantmonitoring in de stabilisatiefase.
  • We maakten 8 informatieve filmpjes met experts over verschillende actuele onderwerpen.
  • De Toolkit Blijf in verbinding met laaggeletterden ondersteunt schuldhulpverleners in de gesprekken die zij hebben met laaggeletterden met schulden.
  • Leren van vakgenoten. Ervaringsverhalen van professionals zijn onmisbaar om de schuldhulpverlening verder te verbeteren. Zij weten als geen ander wat er goed gaat in de praktijk en wat er beter kan. Nieuwsgierig naar hun verhalen?
  • We zetten ons in om het samen leren, verbeteren, vernieuwen en innoveren in de keten van schuldhulp te stimuleren. Lees er meer over in de handreiking Leren van en met elkaar.
  • Zie en gebruik ook dit filmpje om te vertellen wat Schouders eronder is en kan betekenen. 
    application/pdfschouderseronder_resultaten_fase1.pdf (pdf, 4.3 MB).
    En: er start weer een training! Leernetwerk Arbeidsparticipatie en schulden.
    Meer trainingen starten de eerste week van november al. Zie hier, op de Agenda.