Nieuwsbericht

Pauline Calmez wint de allereerste Zorg+Welzijn Award

26 augustus 2020 | 2 minuten lezen

Pauline Calmez, oprichter van Netwerk Nieuw Rotterdam, kreeg op het congres Dag van de Sociaal Werker uit handen van Zorg+Welzijn hoofdredacteur Sophie van Hogendorp de allereerste Zorg+Welzijn Award uitgereikt. Pauline: 'Ik ben echt excited. Deze prijs is een heel mooi compliment voor het werk dat we doen.' Lex Staal, directeur Sociaal Werk Nederland, zat voor de verkiezing in de jury.

Voor de allereerste keer reikt Zorg+Welzijn de Zorg+Welzijn Award uit, dé prijs voor het sociaal domein. We gingen op zoek naar echte verschilmakers en dankzij de vele inzendingen werd het de jury (bestaande uit Marieke Kleiboer, directeur Maatschappelijke Ontwikkeling op het ministerie van VWS, Jan Willem Bruins, directeur van BPSW, Lex Staal, directeur van Sociaal Werk Nederland, Janny Bakker-Klein, voorzitter Raad van Bestuur van Movisie en Sophie van Hogendorp, hoofdredacteur Zorg+Welzijn) niet gemakkelijk gemaakt. Na intensief overleg zijn Dorine Rüter, Eva Yoo Ri Brussaard en Pauline Calmez als sterkste kandidaten uit de bus gekomen. Om tot die keuze te komen, heeft de jury per kandidaat vooral gekeken naar hoe hij of zij aantoonbaar verschil maakt in het sociaal domein. Daarnaast is meegewogen hoe innovatief of creatief de kandidaten te werk gaan en welke concrete resultaten ze al bereikt hebben.

De winnaar is….
Van iedere genomineerde werd een video gemaakt en via een poll op de website van Zorg+Welzijn konden bezoekers stemmen op hun favoriete kandidaat. Ook bezoekers van de Dag van de Sociaal Werker werd gevraagd een stem uit te brengen en de juryleden werd op basis van zowel de voordrachten als de filmpjes gevraagd een keuze te maken. Op de Dag van de Sociaal Werker, op 26 augustus, werd de winnaar uitgeroepen door Sophie van Hogendorp: ‘Ik trotst dat we drie hele sterke kandidaten hadden die het alle drie verdienen om in de spotlight te staan. Maar natuurlijk kan er maar één winnaar zijn. En dat is: Pauline Calmez.’

Compliment
In een eerste reactie liet de kersverse winnaar weten:  ‘Ik ben echt excited. Natuurlijk wil ik een shout out doen naar mijn team want we doen het echt samen. Dat ik deze prijs nu in ontvangst mag nemen is een heel mooi compliment voor het werk dat we doen.’

Over Pauline
Pauline Calmez is oprichter en directeur van Netwerk Nieuw Rotterdam, een organisatie die in september 2017 van start is gegaan en als doel heeft jongeren te activeren om eenzame Rotterdammers te helpen. In een periode van twee jaar heeft zij duizend jongeren geactiveerd om vrijwilligerswerk te doen. Deze jongeren zijn zelf vaak kwetsbaar en eenzaam en ontvangen diverse programma’s, trainingen en coaching vanuit Netwerk Nieuw Rotterdam. Naast een grote goudkleurige award kreeg Pauline een bos bloemen, wordt er een reportage over haar gemaakt in Zorg+Welzijn magazine, krijgt ze een jaarabonnement op Zorg+Welzijn en een kaartje voor een Zorg+Welzijn congres naar keuze. Namens Movisie krijgt ze en jaarabonnement op het Tijdschrift voor Sociale Vraagstukken en ontvangen het Jaarboek van Tijdschrift voor Sociale Vraagstukken. Namens de BPSW krijgt ze een jaarlang gratis lidmaatschap en een jaarabonnement op Vakblad Sociaal Werk en het Ministerie van VWS heeft haar aangeboden een dag mee te lopen in Den Haag om zo een kijkje achter de schermen op het ministerie te krijgen.

Dorine en Eva
Natuurlijk zijn er ook prijzen voor de andere genomineerden. Voor Dorine Rüter en Eva Yoo Ri Brussaard stonden zilveren awards en bloemen klaar en ook zij krijgen een jaarabonnement op Zorg+Welzijn, Tijdschrift voor Sociale Vraagstukken en ze krijgen het Jaarboek van Tijdschrift voor Sociale Vraagstukken thuisgestuurd. Dorine heeft haar prijzen op het congres in ontvangst genomen. Eva krijgt alles toegestuurd omdat ze, vanwege haar vakantie, helaas niet aanwezig kon zijn.