Themaoverzicht

Vakmanschap

Kwaliteit & Professionalisering

De rol van sociaal werkers verandert: van uitvoerend professionals naar frontmannen/vrouwen met een duidelijke rol voor bewoners en in de sociale basis van buurten, en die de organisatie representeren in samenwerkingsverbanden. Daarmee zijn ze het uithangbord én het kapitaal van sociaalwerkorganisaties. Hun vakmanschap is dus essentieel.

Sociaal Werk Nederland werkt samen met leden en partners (kennisinstituten, vakbonden, beroepsverenigingen, de Vereniging Hogescholen en de MBO Raad) aan basiscompetenties, vakkennis en de voortdurende verbetering van de basisopleidingen en bij- en nascholing.
We maken ons sterk voor regionale samenwerking met opleidingen en beroepspraktijkvorming.

Mijlpaal in maart 2018: het (beroeps)Register Sociaal Werk, het Beroepscompetentieprofiel Sociaal Werker en de Beroepscode, ontwikkeld ism het werkveld (BPSW (voorheen NVMW).), voor structurele borging van de beroepsontwikkeling. Zie ook de website Sociaal Werk Versterkt.

Nieuwsbericht

Save the date: online conferentie 1 oktober: MBO'er in het sociaal werk

Op 18 juni 2020 geplaatst door

Handen ineenslaan voor de MBO'er in het sociaal werk

Sociaal werkers zijn actief in vele werkvelden. Denk maar aan het participatie & buurtwerk, kinder- en jongerenwerk, vrijwilligerswerk & mantelzorg, maatschappelijk werk en schuldhulpverlening, maatschappelijke opvang en vrouwenopvang, opvoedondersteuning, Sociaal Raadsliedenwerk (SRW) en ouderenwerk. De branche timmert aan de weg om de instroom van mbo-opgeleiden in het sociaal werk op peil te houden. Het sociaal werk is bijvoorbeeld opgenomen in de campagne “Ik zorg”.
 
Wij hebben de indruk dat de positie van de mbo’er in het sociaal werk nóg sterker kan. Daarom organiseren wij op 1 oktober een online (interactieve) conferentie met als doel het versterken van de positie van de mbo’er in het sociaal werk en verbetering van de aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt.
 
Tijdens de conferentie leren we van en met elkaar over thema’s als: - Kennen werkgevers en opleiders elkaar wel goed genoeg? - Wordt het potentieel van de mbo'er in het sociaal werk voldoende (h)erkend? - Weten we van elkaar welke innovaties plaatsvinden en wat good practices zijn

De online conferentie 'De handen ineenslaan voor de MBO'er in het sociaal werk' is een initiatief van het platform arbeidsmarkt en wordt mede mogelijk gemaakt door Spoor22, Sociaal Werk Nederland, het Suma College, de MBO raad en Buurtverbinding.

Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Ik wil delen
Home
Corona
Over ons
Sociaal werk in beeld
Thema's
Voor leden
Onze leden in kaartLid wordenContact Inloggen
Ik wil delen:
Sluiten