Nieuwsbericht

Beschikbaar: netwerk online werken en online magazine

30 maart 2020 | 1 minuut lezen

De Werkplaats Sociaal Domein Noord-Brabant Avans heeft een online magazine uitgebracht en stelt de online leeromgeving open in verband met de coronacrisis. Het magazine bevat kennis en informatie over veiligheid/AVG; e-consult, chat, beeldbellen, actieleren en achtergrondinformatie.

In het Lerend Netwerk Online Alliantie werkt de Werkplaats aan een goed begrip over het aansluiten op diverse doelgroepen, ook in online communicatie.

De  Netwerk Online Alliantie bestaat uit mensen die een persoonlijke klik hebben én overeenstemming hebben over doelen en acties in ondersteuning, hulpverlening en behandeling. Het is een wederkerig proces, maar professionals kunnen op diverse manieren de positieve alliantie beïnvloeden. In de online omgeving van het netwerk delen ze ervaringen, documenten en instrumenten om deze alliantie te versterken. Binnen de provincie en regio Noord-Brabant werken studenten mee aan concrete werkveld-challenges op dit gebied.

Het Lerend Netwerk is een initiatief binnen de Werkplaats Sociaal Domein Noord-Brabant Avans, met als visie: Samen leren we hoe sociale professionals technologie kunnen benutten, zodat mensen niet kwetsbaarder worden dóór technologie en zodat kwetsbare mensen juist beter af zijn met de inzet van technologie.

In verband met de coronacrisis is dit netwerk ook toegankelijk voor mensen die niet werken in Noord-Brabant. 
Je vindt het netwerk hier.  Aanmelden via deze link.
Meer informatie vind je op de webpagina hier. 

Het digitale magazine vind je hier
De komende weken zullen er nog meer digitale brochures verschijnen.
Met dank aan Christa Nieuwboer, lector Jeugd, Gezin & Samenleving bij Avans Hogeschool.