Themaoverzicht

Vakmanschap

Kwaliteit & Professionalisering

De rol van sociaal werkers verandert: van uitvoerend professionals naar frontmannen/vrouwen met een duidelijke rol voor bewoners en in de sociale basis van buurten, en die de organisatie representeren in samenwerkingsverbanden. Daarmee zijn ze het uithangbord én het kapitaal van sociaalwerkorganisaties. Hun vakmanschap is dus essentieel.

Sociaal Werk Nederland werkt samen met leden en partners (kennisinstituten, vakbonden, beroepsverenigingen, de Vereniging Hogescholen en de MBO Raad) aan basiscompetenties, vakkennis en de voortdurende verbetering van de basisopleidingen en bij- en nascholing.
We maken ons sterk voor regionale samenwerking met opleidingen en beroepspraktijkvorming.

Mijlpaal in maart 2018: het (beroeps)Register Sociaal Werk, het Beroepscompetentieprofiel Sociaal Werker en de Beroepscode, ontwikkeld ism het werkveld (BPSW (voorheen NVMW).), voor structurele borging van de beroepsontwikkeling. Zie ook de website Sociaal Werk Versterkt.

Nieuwsbericht

Ezine Doen Wat Werkt - Delen, denken, doen

Op 17 maart 2020 geplaatst door

Je kunt problemen oplossen, maar ook voorkomen. Ook in het sociaal domein. Of het nu gaat om re-integratie van verstandelijk beperkte jongeren na detentie of als gezin werken aan betere gezondheid en schulden. Hoe weet je wat werkt? Tijdens het congres Doen Wat Werkt komen zo’n 50 goede voorbeelden langs. Het eerste, in Zwolle, was 10 maart; de tweede in Eindhoven volgt in september. In dit pravhtige online magazine lees je de resultaten van het congres in Zwolle en hoe collega’s ze toepassen in andere gemeenten.

Hier de link naar het e-magazine.


 

Bron: Sociaal Werk Nederland, Congres doen wat werkt
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Ik wil delen
Home
Corona
Over ons
Sociaal werk in beeld
Thema's
Voor leden
Onze leden in kaartLid wordenContact Inloggen
Ik wil delen:
Sluiten