Themaoverzicht

Vakmanschap

Kwaliteit & Professionalisering

De rol van sociaal werkers verandert: van uitvoerend professionals naar frontmannen/vrouwen met een duidelijke rol voor bewoners en in de sociale basis van buurten, en die de organisatie representeren in samenwerkingsverbanden. Daarmee zijn ze het uithangbord én het kapitaal van sociaalwerkorganisaties. Hun vakmanschap is dus essentieel.

Sociaal Werk Nederland werkt samen met leden en partners (kennisinstituten, vakbonden, beroepsverenigingen, de Vereniging Hogescholen en de MBO Raad) aan basiscompetenties, vakkennis en de voortdurende verbetering van de basisopleidingen en bij- en nascholing.
We maken ons sterk voor regionale samenwerking met opleidingen en beroepspraktijkvorming.

Mijlpaal in maart 2018: het (beroeps)Register Sociaal Werk, het Beroepscompetentieprofiel Sociaal Werker en de Beroepscode, ontwikkeld ism het werkveld (BPSW (voorheen NVMW).), voor structurele borging van de beroepsontwikkeling. Zie ook de website Sociaal Werk Versterkt.

Nieuwsbericht

Topsprekers en de trends maatschappelijke vraagstukken op 3 maart in Haarlemmermeer

Op 24 februari 2020 geplaatst door

MeerWaarde organiseert een inspirerende conferentie over maatschappelijke vraagstukken. Je wordt meegenomen in de trends, onderzoeken en ontwikkelingen.

Wouter Hart, schrijver en spreker over 'werken vanuit de bedoeling' is de key-note spreker. Hij neemt je op inspirerende wijze mee om anders te denken en vertelt over 'werken vanuit de bedoeling'. Een van de andere gastsprekers is Jacqueline Beekman, bestuurder van Moedige Dialoog; zij gaat in op Armoedestress, Brein en Gedrag. Rene Peters van Andere Ogen vertelt over het versnellen van de samenwerking tussen zorg, onderwijs en jeugd.
En er zijn experts en inwoners die ingaan op vraagstukken als “Hoe zorgen we met ondersteuning dat ouderen op een goede manier zelfstandig langer thuis kunnen wonen?” en “Hoe zorgen we ervoor dat er aandacht is voor het sociaal domein bij de nieuwbouwplannen in Haarlemmermeer als ze nog op de tekentafel liggen?”. Ook de overprikkeling bij kinderen en jongeren en de 21ste eeuwse vaardigheden is een thema van een van de Breakout-sessies. Hier vind je het gehele programma.

Accreditatie
Sta je als sociaal professional geregistreerd op Registerplein? Deelname aan dit LAB levert je 2,5 PE-punten op!

Aanmelden kan hier
Dit symposium is toegankelijk voor belangstellende professionals sociaal werk. 

Bron: MeerWaarde
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Ik wil delen
Home
Corona
Over ons
Sociaal werk in beeld
Thema's
Voor leden
Onze leden in kaartLid wordenContact Inloggen
Ik wil delen:
Sluiten