Nieuwsbericht

20 februari 2020 kick-off bijeenkomst in Utrecht - arbeidsparticipatie en schulden

21 januari 2020 | 2 minuten lezen

Hoe ga je als lerende praktijk aan de slag met arbeidsparticipatie en schulden? Wat ga je concreet doen? En wat kan het opleveren? Ben je in jouw gemeente bezig met de vraag hoe een betere samenwerking tussen de dienstverleners gericht op arbeidsparticipatie en op schulden bijdraagt aan een effectievere aanpak voor burgers? Maak dan kennis met de methodiek van Schouders Eronder en leer wat deze voor jou kan betekenen. Meld je snel aan want vol is vol.

Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door Schouders Eronder en Kenniscentrum inclusieve en sociale werkgelegenheid

Ik meld mij aan>>
Deelname is gratis. Het programma ontvang je zo snel mogelijk.

Voor wie?
Voor iedereen die werkzaam is in het gemeentelijk domein:  beleidsadviseurs, leidinggevenden en professionals in de schuldhulpverlening en arbeidsparticipatie.

Wat levert het op?

  • Je hebt zicht op wat lerende praktijken zijn en wat het belang is van een lerende praktijk.
  • Je krijgt een introductie op de methodiek van Schouders Eronder.
  • Je weet hoe je  met deze methodiek aan de slag gaat in de leernetwerken en werkplaatsen van Schouders Eronder in 2020. (je kunt je hiervoor  aanmelden, deelname is gratis)
  • Je weet hoe andere gemeenten met het arbeidsparticipatie en schulden bezig zijn.

Locatie en programma
De locatie in Utrecht wordt nog bekend gemaakt maar is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Zodra het programma bekend is en je hebt je aangemeld ontvang je het volledige programma. De bijeenkomst start om 13.00 uur en eindigt om 16.00 uur.

Schouders Eronder stimuleert lerende praktijken in 2020.
Gemeenten, beleidsambtenaren, leidinggevenden en professionals in  schuldhulpverlening krijgen de mogelijkheid om als lerende praktijk met een eigen vraagstuk aan de slag te gaan. Hierin worden zij ondersteund door experts uit het veld.

Centraal staat het leren, experimenteren en reflecteren. Schouders Eronder geeft vorm aan lerende praktijken door het inrichten van werkplaatsen en leernetwerken rond drie thema’s. Twee van de drie thema’s zijn al bekend:

  • Schuldhulpverlening en arbeidstoeleiding
  • Schuldhulp aan zelfstandigen 

Ben je na afloop van de kickoff-bijeenkomst geïnteresseerd om deel te nemen aan een van de werkplaatsen of leernetwerken laat het ons dan weten tijdens de bijeenkomst of stuur een email naar lerendepraktijk@schouderseronder.nl

Over Schouders Eronder
Het programma Schouders Eronder wil vakmanschap bevorderen, zodat iedereen blijvend aan de vraag van de toekomst kan voldoen. Het programma richt zich specifiek op lerende praktijken, de samenwerking binnen de keten van schuldhulp en het vakmanschap van professionals. Schouders Eronder is een samenwerkingsverband tussen Divosa, Landelijke Clientenraad, NVVK, Sociaal Werk Nederland en de VNG. Binnen het programma hebben zij een actieve rol.

Over Kenniscentrum inclusieve en sociale werkgelegenheid
Het Kenniscentrum inclusieve en sociale werkgelegenheid is een samenwerking van SBCM, het Kenniscentrum en A&O-fonds sociale werkgelegenheid, en Cedris, de landelijke vereniging voor een inclusieve arbeidsmarkt.