Nieuwsbericht

e-learning modulen Preventie van Depressie - met registerpunten!

12 december 2019 | 1 minuut lezen

e-learning
Het Trimbos instituut heeft in de afgelopen periode twee online e-learning modulen ontwikkeld, die mogelijk je interesse hebben. Het gaat om een e-learning Preventie van Depressie voor zorgverleners in publieke gezondheid en sociaal domein.

GGZ in de wijk
Nu de transformatie van het sociaal domein langzaam vorm krijgt zien we steeds meer dat bewoners met GGZproblematiek naar de wijk toe komen. Ook blijven ouderen langer zelfstandig thuis wonen. Omdat de oudere bewoners vaker psychosociale klachten ontwikkelen (verlies, rouw, eenzaamheid, levensvragen) en mensen met GGZ ondersteuning krijgen van bv ambulante (FACT) teams, is het belangrijk dat de schakel met sociaal werkers ook versterkt wordt. Als sociaal werker heb je kennis nodig van de problematiek waarmee deze buurtbewoners te maken kunnen hebben. Wat kun jij zelf begeleiden en afhandelen, en wanneer en waarvoor schakel je iemand bij uit de 2de lijn (FACTteam bv).

Module herken symptomen depressie
Deze modulen leert je de symptomen van Depressie te herkennen en bespreekbaar te maken. Ook hier geldt, hoe eerder hoe beter. Met name bij ouderen komt deze problematiek (naast eenzaamheid) veel voor. Met meer kennis van zaken in gesprek gaan hierover voorkomt verzwaring en/of geeft mogelijkheden om te verwijzen voor behandeling.

Het doorlopen van de e-learining biedt accreditatie-punten. Onder andere voor het Register Zorgprofessionals (3 punten) en het register Sociaal Werk Registerplein (3 punten).
Voor meer informatie kun je naar de informatiewebsite van het Trimbosinstituut hier. 
Of zie dit artikel op linkedinn van het Trimbos. Bij vragen kun je ook bellen naar het Trimbos instituut zelf bellen.

Versterk de sociaal werker en de kwaliteit van sociaal werk
Sociaal Werk Nederland bevordert #sterksociaalwerk onder meer door het ontwikkelen van producten. Zowel ter versterking van individueel vakmanschap van sociaal werkers (register sociaal werkers, beroepscompetentieprofiel), als voor de organisaties in het geheel, met het Kwaliteitslabel Sociaal werk
Het versterken van de vakkennis, en accreditatiepunten halen kan bijvoorbeeld ook over versterken van mantelzorgers, met Bordjevol.

.