Themaoverzicht

Vakmanschap

Kwaliteit & Professionalisering

De rol van sociaal werkers verandert: van uitvoerend professionals naar frontmannen/vrouwen met een duidelijke rol voor bewoners en in de sociale basis van buurten, en die de organisatie representeren in samenwerkingsverbanden. Daarmee zijn ze het uithangbord én het kapitaal van sociaalwerkorganisaties. Hun vakmanschap is dus essentieel.

Sociaal Werk Nederland werkt samen met leden en partners (kennisinstituten, vakbonden, beroepsverenigingen, de Vereniging Hogescholen en de MBO Raad) aan basiscompetenties, vakkennis en de voortdurende verbetering van de basisopleidingen en bij- en nascholing.
We maken ons sterk voor regionale samenwerking met opleidingen en beroepspraktijkvorming.

Mijlpaal in maart 2018: het (beroeps)Register Sociaal Werk, het Beroepscompetentieprofiel Sociaal Werker en de Beroepscode, ontwikkeld ism het werkveld (BPSW (voorheen NVMW).), voor structurele borging van de beroepsontwikkeling. Zie ook de website Sociaal Werk Versterkt.

Nieuwsbericht

Draag jouw Sociaal Werker van het Jaar 2020 voor!

Op 5 november 2019 geplaatst door

Deze zeer gewaardeerde ambassadeur wordt steeds belangrijker als boegbeeld van de branche! We starten met de zoektocht naar de opvolger van de huidige Sociaal Werker van het Jaar 2019 Norbert Wijnhofen.

Met de jaarlijkse verkiezing van de Sociaal Werker van het Jaar laten we het belang van sociaal werk voor de samenleving zien. En de waarde van goed toegeruste professionals; want sociaal werk is een vak. De genomineerden voor de titel Sociaal Werker 2020 zijn een jaar lang ambassadeurs voor sociaal werk.

Ze zijn gedurende het hele jaar te vinden op allerlei plekken: Sociaal Werk Nederland vraagt hen mee bij werkbezoeken en om kennis te delen bij ministeries. Ze worden uitgenodigd op hogescholen, congressen van andere branches werkzaam in het sociaal domein en voor gastcolleges, tot landelijke talkshows en politieke debatten. En natuurlijk zijn er mooie prijzen te winnen, krijgen de genomineerden een mediatraining, maken we vooraf een filmpje en zorgen we door ondersteuning.

In mei 2020 wordt de winnaar bekendgemaakt op het Jaarcongres Sociaal Werk. 

De Verkiezing Sociaal Werker 2020 wordt georganiseerd door het Platform Arbeidsmarkt Sociaal Werk. 

Bron: Sociaal Werk Nederland, Sociaal werk werkt,arbeidsmartkplatform
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Ik wil delen
Home
Corona
Over ons
Sociaal werk in beeld
Thema's
Voor leden
Onze leden in kaartLid wordenContact Inloggen
Ik wil delen:
Sluiten