Nieuwsbericht

Goed samenwerken met inwoners? Deel jouw ervaring over participatievormen voor sociaal werkers!

17 oktober 2018 | 1 minuut lezen

Ben jij als sociaal werker werkzaam als opbouwwerker, jongerenwerker of werkt je op een andere manier samen met inwoners in de wijk? Hoe haal jij inwonerservaringen op?

Kom je kennis delen, hoor nieuwe ideeën en denk mee in twee bijeenkomsten voor sociaal werkers op 14 november en 10 december.


Sociaal Werk Nederland en de Landelijke Organisatie Cliëntenraden hebben aan Movisie gevraagd om een (digitaal) overzicht van geschikte participatievormen voor sociaal werkers te ontwikkelen. Daarvoor doen we bij deze graag een beroep op jouw kennis over de praktijk.

Als sociaal werker hou je je onder andere bezig met het ophalen van ervaringen en wensen van inwoners/cliënten. Maar welke tools of methodieken gebruik je hiervoor? Welke vind jij het meest geschikt voor sociaal werkers? Welke elementen vindt je werkzaam en wat vint je nog meer belangrijk aan een participatievorm om het toe te passen in het (dagelijks) werk?

In twee korte sessies werken we samen met een aantal sociaal werkers en inwoners toe naar een overzicht van de meest bruikbare participatievormen voor inwoners. We benutten daarvoor ook de uitgebreide inventarisatie van participatievormen die Movisie momenteel aan het maken is. Mogelijk zitten hier voor jou ook nog nieuwe methoden en tools bij, die je kunt gebruiken in je dagelijkse praktijk.

Kortom, twee middagen om je kennis en ervaringen over participatievormen te delen en je eigen repertoire te verrijken. Gezamenlijk creëren we een overzicht dat verspreid zal worden onder alle sociaal werkers.

Data

  • 14 november 2018 van 9.30u tot 12.00u bij Bar Beton op Utrecht CS

  • 10 december 2018 van 14.00u tot 16.30u bij Movisie met een afsluitende borrel als dank!

Om de kwaliteit van de sessies de borgen is aanwezigheid op beide middagen van belang.
Locatie: Bar Beton op Utrecht CS en Movisie, Catharijnesingel 47 te Utrecht

Wilt u meedenken en bijdragen aan de publicatie? Meld u aan voor deze middagen via Joke Martens, j.martens@movisie.nl onder vermelding van: bijeenkomst participatievormen sociaal werkers, uw naam en de naam van uw organisatie/functie. Reiskosten worden vanzelfsprekend vergoed.
Meer informatie: Roos van Schaijk, r.vanschaijk@movisie.nl of 030 789 2249.