Nieuwsbericht

Vier miljoen voor samenwerking sociaalwerkonderwijs en werkveld

Chris Bos
28 mei 2018 | 1 minuut lezen

Minister van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft 1,3 miljoen euro beschikbaar gesteld voor Spoor 22, waarmee onderwijs- en sociaalwerkorganisaties in de regio Rotterdam Den Haag zich gezamenlijk richten op de veranderende eisen aan de nieuwe sociaal werker, vergroting van de kansen van mbo’ers op de arbeidsmarkt en een leven lang ontwikkelen.
Spoor 22 is de eerste gehonoreerde RIF-aanvraag uit de welzijnssector. ROC Mondriaan treedt op als penvoerder en levert de programmamanager.

Het geld is afkomstig uit het Regionaal Investeringsfonds mbo (RIF) dat als doel heeft mbo-studenten nog beter aan te laten sluiten op de arbeidsmarkt. Dat gaat onder meer gebeuren door hen al tijdens hun studie te laten werken met de modernste technieken en methoden. Naast de RIF-gelden investeren ook de partners mee, waardoor er voor Spoor 22 tot 2022 vier miljoen euro beschikbaar is.

Spoor 22
Het programma richt zich op twee sporen richting 2022. Het eerste spoor is de positionering van de nieuwe sociaal werker. Deze moet een nog actievere en ondernemende rol spelen in de wijk.
Het tweede spoor richt zich op innoveren op leren, waardoor mbo’ers meer kansen krijgen op de arbeidsmarkt en beter kunnen doorstromen naar het hbo. Een ander belangrijk doel is dat studenten de noodzaak inzien van jezelf blijven ontwikkelen.

Partners
Spoor 22 is een samenwerking tussen onderwijs- en sociaalwerkorganisaties uit de Metropoolregio Rotterdam Den Haag; te weten ROC Mondriaan, Albeda, Hogeschool Leiden, InHolland, Haagse Hogeschool, Rotterdam Academy, gemeente Den Haag, ZorgZijnWerkt, Welzijn Capelle, 2BLearning, DOCK, Buurtwerk, Jeugdformaat, Educator, Xtra, Learning Connected, Humanitas en Menskracht 7. Daarnaast zijn er nog verschillende andere partijen die de aanvraag ondersteunen.