Nieuwsbericht

Kenniscentrum Sociaal Domein – Kennispartner voor het hele Sociaal Domein

8 maart 2022 | 2 minuten lezen

Kenniscentrum Sociaal Domein is een nieuw kennisinstituut voor alles op het gebied van de Wmo, de Participatiewet, schuldhulpverlening en jeugdzorg. Professionals en organisaties in het Sociaal Domein kunnen hier terecht voor opleidingen en trainingen, vacatures en personeel, evenementen, actuele vakinformatie en incompany-trajecten. Met de samenvoeging van Kenniscentrum WMO, Kenniscentrum Sociaal Domein, Kenniscentrum Schuldhulpverlening en Kenniscentrum Participatie is er nu één adres voor het hele Sociaal Domein.

Tien jaar geleden is Kenniscentrum WMO opgericht. Het werd een autoriteit op het gebied van de WMO met eigen opleidingen en trainingen, handboeken, Nationale Bijscholingsdagen, detachering en incompany-trajecten. De kennis en expertise op het gebied van de WMO werd al snel ook ingezet op het gebied van schuldhulpverlening en de Participatiewet. Op 3 maart 2022 zijn deze centra samengevoegd tot één loket voor het hele Sociaal Domein.

Kennis delen in het DNA
Directeur Miquel Wijngaards: "We willen de kennis en expertise die we met de losse kenniscentra hebben opgebouwd, inzetten ten gunste van onze klanten. Het maakt nu niet meer uit waar de vraag over gaat; professionals en organisaties kunnen bij ons aankloppen voor alles binnen het Sociaal Domein." Kenniscentrum Sociaal Domein helpt zorgprofessionals bij het vergroten van kennis vaardigheden, zodat zij hun werk beter kunnen doen.

Compleet aanbod voor professionals en organisaties
Met de samenvoeging van de kenniscentra is het opleidingsaanbod voor professionals samengevoegd en uitgebreid. Professionals vinden nu alle vacatures bij elkaar en organisaties kunnen bouwen op het uitgebreide netwerk van goed geschoold tijdelijk personeel. Ook stelt het Kenniscentrum incompany-trajecten samen om teams en organisaties te laten groeien, op vakinhoudelijk en persoonlijk gebied.

Lancering online leerplatform
Met de lancering van het eigen online leerplatform kunnen professionals en teams de trainingen ook online volgen. Het aanbod is heel divers: van micro-learnings van 5 minuten tot complete opleidingen tot consulent. Er staan 150 trainingen online en het aantal groeit nog steeds. Klanten kunnen kiezen uit losse trainingen of toegang tot het complete aanbod, met veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling. Zo kan iedereen zich ontwikkelen op een manier die bij hem of haar past.

Vijf trainingen cadeau
Het Kenniscentrum Sociaal Domein viert de lancering van het online leerplatform met een weggeefactie. De hele maand maart zijn 5 trainingen gratis te volgen. Iedereen met interesse kan zich hier aanmelden.

Voor een toekomstbestendig Sociaal Domein
Kenniscentrum Sociaal Domein deelt kennis, kunde en vaardigheden met professionals en organisaties in het Sociaal Domein. Zodat zij zich kunnen blijven ontwikkelen en goed kunnen anticiperen op hulpvragen uit het Sociaal Domein.