Nieuwsbericht

Oproep - Maak van de 'Voor de Jeugddag' een 'Jongerenwerk en kinderwerkdag'!

30 maart 2021 | 1 minuut lezen

Jij kunt meehelpen om de digitale Voor de Jeugd Dag op 27 september tot een succes te maken. VWS zoekt nu spannende programmavoorstellen die de deelnemers tot nieuwe inzichten, betere samenwerking en concrete acties brengen. Sociaal Werk Nederland roept lidorganisaties op om lokale goede aanpakken aan te melden: maak van deze dag óók een jongerenwerk- en kinderwerkdag.  

Dit jaar is de Voor de Jeugd Dag opnieuw een digitaal evenement. VWS kiest hiervoor omdat we nu nog niet weten of het coronavirus in het najaar voldoende onder controle is. Pluspunt is wel: door de deuren digitaal te openen kunnen veel meer mensen deelnemen aan de dag. Zo schreven vorig jaar zich ruim 2.300 personen vanuit de doelgroep zich in om deze inhoudelijk zeer interessante dag bij te wonen.

Ook dit jaar biedt het Westergasterrein in Amsterdam daarbij weer een keur aan digitale gebouwen en zalen waar verschillende onderwerpen in vele werkvormen aan bod kunnen komen.

Dien je bijdrage in via het inschrijfformulier. Dit kan tot en met woensdag 7 april 09.00 uur.

De workshopvoorstellen worden getoetst op:

  • Aansluiting op actuele vragen die bij de doelgroep zélf leven: jeugdprofessionals, beleidsambtenaren en bestuurders en vooral: kinderen en jongeren, en hun opvoeders.
  • Versterking van de bijdrage van het thema van 2021: Mentaal welbevinden.
  • Belichting van de rol die betrokkenen spelen in samenwerking met andere partijen.
  • Opbouw van de sessie; maak het spannend en interactief, en betrekt kinderen/jongeren en/of opvoeders erbij. De technische mogelijkheden tot interactie worden in een later stadium met de indiener besproken.
  • Organisatie van de sessie; werk samen met minimaal één andere partij, zoals een gemeente, een school of een andere organisatie met wie in de praktijk veel (of juist nog te weinig!) wordt samenwerkt.
  • De durf om ook de lessons learned te delen.
  • Regionale en bovenregionale initiatieven worden ook van harte uitgenodigd om een bijdrage in te dienen.
  • Bijdragen met commerciële doelen worden niet gehonoreerd.

Het Inschrijfformulier vind je ook hier
Meer algemene informatie vindt je op de website hier Voordejeugddag.nl

Lid worden