Themaoverzicht

Vakmanschap: Professionalisering & Opleidingen

Kwaliteit & Professionalisering

De rol van de sociaal werker verandert: van uitvoerend  naar frontman/vrouw die de organisatie representeert in diverse samenwerkingsverbanden. De professional is nu het uithangbord én het kapitaal van organisaties W&MD. Zijn vakmanschap is dus essentieel.
Sociaal Werk Nederland werkt samen met leden en partners (kennisinstituten, vakbonden, beroepsverenigingen, HBO- en MB0-raad) aan basiscompetenties, vakkennis en de voortdurende verbetering van de basisopleidingen en bij- en nascholing. We maken ons sterk voor regionale samenwerking met opleidingen en aandacht voor beroepspraktijkvorming.
Nieuw is het inrichten van een betekenisvol beroepsregister Sociaal Werk, voor structurele borging van de beroepsontwikkeling. Dat doen we samen met samen met leden, NVMW en Bamw.

Nieuwsbericht

Ben jij dit? Beroepsprofiel voor de sociaal werker

Op 29 maart 2017 geplaatst door

Voor het eerst is het werk van sociaal werkers vastgelegd in de vorm van een concept-beroepscompetentieprofiel sociaal werk. 

Maar nu de hamvraag: herken jij, sociaal werker, jezelf daarin?
Wordt jouw werk duidelijk beschreven in de kenmerken, dilemma’s en generieke competenties van het profiel, én komt jouw specialisme terug in de levensgebieden waar jij veel op werkt?

Grijp je kans en bepaal mede of dit concept de kern raakt en compleet is.
Deze enquête kost zo'n 30 minuten om  in te vullen. In de enquête staat alle relevante informatie opgenomen om de vragen te kunnen beantwoorden. Het concept-competentieprofiel is dan ook niet bijgevoegd.

Met dit profiel willen we de kracht en kwaliteit van het vak benadrukken en willen we de positie van het sociaal werk verder verstevigen. Met jouw reactie kunnen we het profiel verbeteren. Je kunt de enquête tot en met zondag 2 april invullen. 

Wat fijn dat je jouw bijdrage wilt geven! Om dat te doen dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Functie(s): senior adviseur professionalisering en opleiding
Organisatie: Sociaal Werk Nederland
Vakmanschap: Professionalisering & Opleidingen
Home
Wie zijn we
Wat doen we
Actueel
Thema'sVraag & AntwoordPoll Inloggen
Ik wil delen:
Sluiten