Themaoverzicht

Vakmanschap: Professionalisering & Opleidingen

Kwaliteit & Professionalisering

De rol van sociaal werkers verandert: van uitvoerend professionals naar frontmannen/vrouwen die de organisatie representeren in samenwerkingsverbanden. Daarmee zijn ze het uithangbord én het kapitaal van sociaalwerkorganisaties. Hun vakmanschap is dus essentieel.
Sociaal Werk Nederland werkt samen met leden en partners (kennisinstituten, vakbonden, beroepsverenigingen, de Vereniging Hogescholen en de MBO Raad) aan basiscompetenties, vakkennis en de voortdurende verbetering van de basisopleidingen en bij- en nascholing. We maken ons sterk voor regionale samenwerking met opleidingen en beroepspraktijkvorming.
Nieuw is het inrichten van een betekenisvol beroepsregister Sociaal Werk, voor structurele borging van de beroepsontwikkeling. Dat doen we samen met samen met leden en de BPSW (voorheen NVMW).

Activiteit

Conferentie Professionalisering in Jeugdhulp en Jeugdbescherming Assen

september 13
Tijd: 13:00 tot 17:00
Type: Congres

Het werkveld van jeugdhulp en jeugdbescherming is volop in beweging. De oproep om te professionaliseren klinkt alom. Maar wat vraagt dat in de praktijk van professionals, leidinggevenden en HR- en beleidsmedewerkers?

Tijdens de conferentie van PJ&J staan actuele thema’s en de laatste ontwikkelingen rondom professionalisering in jeugdhulp en jeugdbescherming centraal. In workshops ga je er samen met collega’s mee aan de slag. Onder begeleiding van ervaren workshopleiders krijg je informatie, deel je ervaringen met collega’s uit het werkveld en bespreek je jouw vragen. We nodigen je van harte uit om deel te nemen!

Aanmelden

Geplaatst door:
Wat fijn dat je jouw bijdrage wilt geven! Om dat te doen dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Functie(s): Projectass.
Organisatie: Sociaal Werk Nederland
Vakmanschap: Professionalisering & Opleidingen
Ik wil delen
Home
Wie we zijn
Wat doen we
Actueel
Thema'sVraag & AntwoordPoll Inloggen
Ik wil delen:
Sluiten