Nieuwsbericht

Wereldwijd uitwisselingsprogramma voor sociaal werkers

Marije van der Meij
13 juli 2018 | 1 minuut lezen

De “Council of International Fellowship” (CIF) organiseert jaarlijks wereldwijd uitwisselingsprogramma’s voor sociaal werkers. Het is een unieke manier van deskundigheidsbevordering en van persoonlijke en professionele groei. Zien hoe collega’s het werk doen in het buitenland werkt blikverruimend en maakt dat je anders tegen je eigen werk aan gaat kijken. Juist nu er veel verandert in het sociaal domein, kun je van anderen leren. De aandacht voor internationalisering blijft, helemaal nu er van je wordt verwacht je creatiever op te stellen en meer “out of the box” te denken.

Als je aan deze uitwisseling in het buitenland meedoet, verblijf je voor een deel van het programma bij een gastgezin. Dat zorgt ervoor dat het niet alleen een professionele, ook een sociale en culturele ervaring is. Je komt uit je comfort zone doordat je in aanraking komt met een andere cultuur en andere gebruiken. Je leert omgaan met diversiteit.

Voor 2019 zijn inmiddels drie programma’s aangekondigd:

  1. Duitsland van 3 tot 19 mei (aanmelden voor 1-11-2018)
  2. India van 7 t/m 26 januariI (aanmelden voor 31-11-2018)
  3. Griekenland van 13 – 25 mei (aanmelden voor 31-1-2019).

Aanmeldingen via CIF The Netherlands contact e-mail: info@cifnetherlands.nl

Voor meer informatie over CIF, overzicht van en deelname aan programma’s in het buitenland of meewerken aan het Nederlandse programma:  www.cifnetherlands.nl of www.cifinternational.com.