Themaoverzicht

Vakmanschap: Professionalisering & Opleidingen. Sociaal Werk Versterkt

Kwaliteit & Professionalisering

De rol van sociaal werkers verandert: van uitvoerend professionals naar frontmannen/vrouwen die de organisatie representeren in samenwerkingsverbanden. Daarmee zijn ze het uithangbord én het kapitaal van sociaalwerkorganisaties. Hun vakmanschap is dus essentieel.
Sociaal Werk Nederland werkt samen met leden en partners (kennisinstituten, vakbonden, beroepsverenigingen, de Vereniging Hogescholen en de MBO Raad) aan basiscompetenties, vakkennis en de voortdurende verbetering van de basisopleidingen en bij- en nascholing. We maken ons sterk voor regionale samenwerking met opleidingen en beroepspraktijkvorming.
Nieuw is het inrichten van een betekenisvol beroepsregister Sociaal Werk, voor structurele borging van de beroepsontwikkeling. Dat doen we samen met samen met leden en de BPSW (voorheen NVMW).

Nieuwsbericht

Ben jij dit? Beroepsprofiel voor de sociaal werker

Op 29 maart 2017 geplaatst door

Voor het eerst is het werk van sociaal werkers vastgelegd in de vorm van een concept-beroepscompetentieprofiel sociaal werk. 

Maar nu de hamvraag: herken jij, sociaal werker, jezelf daarin?
Wordt jouw werk duidelijk beschreven in de kenmerken, dilemma’s en generieke competenties van het profiel, én komt jouw specialisme terug in de levensgebieden waar jij veel op werkt?

Grijp je kans en bepaal mede of dit concept de kern raakt en compleet is.
Deze enquête kost zo'n 30 minuten om  in te vullen. In de enquête staat alle relevante informatie opgenomen om de vragen te kunnen beantwoorden. Het concept-competentieprofiel is dan ook niet bijgevoegd.

Met dit profiel willen we de kracht en kwaliteit van het vak benadrukken en willen we de positie van het sociaal werk verder verstevigen. Met jouw reactie kunnen we het profiel verbeteren. Je kunt de enquête tot en met zondag 2 april invullen. 

Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Functie(s): senior adviseur professionalisering en opleiding
Organisatie: Sociaal Werk Nederland
Vakmanschap: Professionalisering & Opleidingen. Sociaal Werk Versterkt
Ik wil delen
Home
Wie we zijn
Wat doen we
Actueel
Thema'sVraag & AntwoordPoll Inloggen
Ik wil delen:
Sluiten