Blog

STORYTELLING EN NARRATIEF VERANTWOORDEN

Eerder vertelde ik hoe ik de uitkomsten van een pilot opbouwwerk in kaart gebracht heb door verhalen op te halen van bewonersgroepen. Dit vonden medewerkers van de betrokken gemeente ervan.
8 januari 2020 | 1 minuut lezen

"Je krijgt een beter en completer beeld van de geschetste situatie. Het gaat veel meer voor je leven. Je ziet bijna een documentaire voor je of je hebt het gevoel dat je middenin een goed boek zit. De informatie wordt veel meer beeldend. Het verhaal achter de cijfers, het echte verhaal van de persoon waarover het gaat komt voor het voetlicht. Het is veel meer pakkend en meeslepend om te lezen dan lange langdraderige teksten met moeilijk wollig taalgebruik (vaktaal) Je zit er als het ware middenin.
Je beleeft en doorleeft het geheel. Er blijft meer hangen van de werkelijke inhoud van de tekst dan bij reguliere rapportages."
WOW, is dat even SUPER om terug te krijgen. Mij vertelt deze feedback dat verhalen een brug weten te slaan tussen systeemwereld en leefwereld. Die verbinding, dat willen we toch allemaal?