Themaoverzicht

Sociale Basis & Preventie

Hoofdthema's

Sociaal werk in de wijken en buurten wordt steeds belangrijker. Door de decentralisaties in het sociaal domein (AWBZ, jeugd en participatie) zijn verantwoordelijkheden en financiën van het Rijk naar de gemeenten gegaan. Dat betekent: grote veranderingen! Transformatie!

80% van de demente ouderen woont nu nog zelfstandig thuis. Ggz-cliënten komen in de wijken wonen. Maar ook licht verstandelijk gehandicapten. In de buurt moeten zij dus goede, laagdrempelige ondersteuning kunnen vinden om hun welzijn op peil te houden.

Voor een Sterke Sociale Basis is samenwerking cruciaal: tussen sociaal werkers, andere sociale en medische professionals, vrijwilligers, gemeente en bewoners. Want ondertusen gaan ook de gewone problemen door: armoede en schulden, huiselijk geweld, opvoedingsproblemen, echtsheidingen, vereenzaming. Veel statushouders moeten integreren.

Sociaal werkers werken nu meer samen met bewoners, in wijkteams, met vrijwilligers en ervaringsdeskundigen. De sociale basis maken we samen. Professionals, gemeente, bewoners.

Het stelsel is al in 2007 veranderd (transitie) met de introductie van de Wmo. De inhoudelijke veranderingen in werkprocessen zijn nog in volle gang (De Kanteling en Welzijn Nieuwe Stijl). Het is belangrijk om na de transitie onverminderd door te gaan met die transformatie.

Nieuwsbericht

Aanmelding geopend: schuldhulpverlener van het jaar 2020

Op 20 juli 2020 geplaatst door

De aanmelding voor de verkiezing Schuldhulpverlener van het jaar 2020 is geopend. Zet jij je actief in voor mensen met financiële vragen en problemen? Of ken jij iemand die hier echt in uitblinkt? Meld jezelf of de ander dan aan voor de verkiezing ‘Schuldhulpverlener van het jaar 2020’. Aanmelden kan hier

Ambassadeur
De winnaar is een jaar lang ambassadeur voor de professionals in de schuldhulpverlening. Je neemt deel aan bijeenkomsten op landelijk niveau, in de media vertel je ons verhaal en je breidt je eigen netwerk enorm uit.

2.000 euro
Bovendien mag je 2.000 euro besteden aan een project dat verbonden is aan schuldhulpverlening. De details vind je hier.  Via deze link kun je jezelf of iemand anders ook opgeven.


De verkiezing wordt georganiseerd door Schouders Eronder, met daarbinnen een belangrijke rol voor de NVVK en Sociaal Werk Nederland.

Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Ik wil delen
Home
Corona
Over ons
Sociaal werk in beeld
Thema's
Voor leden
Onze leden in kaartLid wordenContact Inloggen
Ik wil delen:
Sluiten