Nieuwsbericht

Gezocht! Projecten en/of activiteiten sociaal werk en zingeving voor ouderen

Nienke Kuyvenhoven
4 oktober 2018 | 1 minuut lezen

Vanuit BeterOud.nl willen we graag in kaart brengen welke projecten en/of activiteiten vanuit het sociaal werk aandacht besteden aan zingeving of levensvragen bij ouderen. Zowel collectief als individueel. Sociala Werk Nederland is partner van BeterOud. 

Onderzoek zingeving
Stagiaire Celine Broens -vierdejaars studente Toegepaste Gerontologie- doet hiertoe een inventariserend onderzoek onder de leden van Sociaal Werk Nederland. We zijn op zoek naar projecten en/of activiteiten vanuit het sociaal werk die aandacht besteden aan zingeving of levensvragen bij ouderen. Zowel gericht op 'existentiele' zingeving en levensvragen (de zoektocht naar waarom de mens op aarde is) als persoonlijke zingeving: wat maakt mijn dag de moeite waard? Te denken valt bijvoorbeeld aan projecten/methoden die levensverhalen in kaart brengen, spirituele activiteiten of interventies ter bevordering van geluk.

Sociaal werk: meerwaarde laten zien, en leren van elkaar
De focus ligt op professionals binnen het sociaal werk en zelfstandig wonende ouderen (dus niet intramuraal aanbod in verzorgings- of verpleeghuizen). Het onderzoek biedt een mooie kans om landelijke zichtbaar te maken op welke manier het sociaal werk bijdraagt aan een betere kwaliteit van leven voor ouderen, en te leren van goede voorbeelden.

Oproep
Weet u een goed voorbeeld neem dan voor 21 oktober contact op op met Celine Broens via c.broens@vilans.nl.  Graag met een korte toelichting en contactgegevens.