Nieuwsbericht

Kennisboostweek van NOV: een week vol inspirerende webinars

6 november 2020 | 2 minuten lezen

In het van het Nationaal Jaar Vrijwillige Inzet focussen we op het betrekken van nieuwe gezichten bij het vrijwilligerswerk. Daarom organiseert NOV van 16 november tot en met 20 november de Kennisboostweek Nieuwe Gezichten! Een week vol webinars met inspirerende sprekers die hun kennis over en ervaring met verschillende doelgroepen.

Alle webinars zijn gratis te volgen en voor iedereen toegankelijk. Deel dit bericht gerust met jouw contacten. Delen is ook vrijwilligerswerk

 

In deze nieuwsbrief lichten we een aantal webinars uit. Maar dit zijn ze lang niet allemaal! Voor een totaaloverzicht van de webinars en hoe hieraan deel te nemen, neem een kijkje op de site van NOV.

Webinartip 1: Het betrekken van expertise en talent bij jouw organisatie

De onderwerpen waar vrijwilligersorganisaties mee te maken hebben, vragen steeds meer specifieke expertise. Denk aan juridische of financiële kennis of kennis over accommodaties. Tijdens de kennisboostsessie vertelt Scouting Nederland je meer het werken met een 'Kennisnetwerk'. Lees meer

Webinartip 2: Het samenwerken met ondernemers

In de Kennisboostweek bieden wij diverse webinars aan over het betrekken van medewerkers als vrijwilliger bij je organisatie. Zo licht Marc Gelissen van Bizzomate, op de Dag van de Ondernemer, de 'golden cirkel' van maatschappelijk betrokken ondernemen toe die tot doel heeft om jouw verhaal aan te scherpen om commerciële organisaties te overtuigen om jouw vrijwilligersorganisatie te gaan ondersteunen. En dat doet hij op vrijdag 20 november, de Dag van de Ondernemer. Lees meer 

Neem gelijk de kans om op deze dag jullie zakelijke relaties te bedanken om zo jullie samenwerking te versterken. Welke ondernemer ga jij in het zonnetje zetten? Download het stappenplan in de toolkit en je hebt het zo gedaan!

Webinartip: Het betrekken van jongeren bij jouw organisatie

Veel organisaties richten zich op meer jonge vrijwilligers. Daarom bieden wij tijdens de kennisboostweek meerdere workshops aan voor het betrekken van deze doelgroep. Zo is er een webinar waar je meer te weten komt over het opzetten van een jongeren campagne.

En dat was nog maar een kleine greep. Wat dacht je van Vrijwilligerswerk zonder beperkingen, diverse webinars over het betrekken van ouderen of een vlogwebinar. Enfin, te veel om op te noemen! Dus bekijk het hele programma en kies je webinars.

Kennisboostweek Nieuwe Gezichten:
de kennis van de een is de inspiratie voor de ander.