Themaoverzicht

Sociaal werk in de wijk

Hoofdthema's

De bedoeling van de transformatie in het sociale domein weerspiegelt zich in de sociale (wijk)teams die in veel gemeenten ontstaan. Professionals uit zorg en welzijn buigen zich samen over hulpvragen en bepalen welke aanpak het effectiefst is. Afhankelijk van het wijkprofiel gaat het om bijvoorbeeld sociaal werkers (opbouwwerkers, maatschappelijk werkers, jongerenwerkers), wijkverpleegkundigen en Wmo-consulenten. Bij zwaardere of specialistische vragen betrekken ze relevante andere professionals bij het vinden van de juiste oplossingen. In verreweg de meeste gemeenten maken sociaal werkers deel uit van de wijkteams. Geen wonder, zij kennen van oudsher de sociale kaart van de wijk en zijn meesters in het verbinden.

Nieuwsbericht

PREMIERE: Een documentaire over het herkennen van intiem geweld

Op 16 november 2020 geplaatst door

PREMIERE

ZIJ LIJKT HET PROBLEEM TE ZIJN


Geproduceerd door Canto Libre Films
Woensdag 9 december van 14.00-16.00 uur
Livestream vanuit Pakhuis de Zwijger

 

Over de documentaire:
Intiem geweld blijft vaak onzichtbaar. Hoe kunnen hulpverleners dan signaleren dat het speelt? In deze educatieve film is een succesvolle maar kwetsbare vrouw te zien die te maken krijgt met intiem geweld. Met indringende scenes wordt getoond hoe dit destructieve gedrag eruit kan zien. Experts geven toelichting op hoe intiem geweld als hulpverlener te signaleren en bespreekbaar te maken is. Het is belangrijk dat er meer aandacht komt voor deze vorm van huiselijk geweld. Ook mannen kunnen slachtoffer worden. Onder andere Centram en Dynamo werkten mee aan de documentaire.

Programma 14.00-14.15 uur

  • Opening door Tako Engelfriet, voorzitter Stichting het Verdwenen Zelf
  •  Introductie door Aleid van den Brink, oud-directeur van de Blijf Groep - Interview met Leny van Es, ervaringsdeskundige Blue

14.15-15.15 uur

  • Uitzending documentaire “Zij lijkt het probleem te zijn”

15.15-16.00 uur

  • Interviews met Sanne te Pas (documentairemaakster), Charlotte van Besouw (opleider en docent huiselijk Geweld), Sander van Arum (psychotherapeut/orthopedagoog) en Richèlle Hodiamont (psycholoog)

De livestream is te volgen via: https://dezwijger.nl/private/zij-lijkt-het-probleem-te-zijn/

Voor meer informatie: dian.mekkes@centram.nl of jraak@dynamo-amsterdam.nl

Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Ik wil delen
Home
Corona
Over ons
Sociaal werk in beeld
Thema's
Voor leden
Onze leden in kaartLid wordenContact Inloggen
Ik wil delen:
Sluiten