Themaoverzicht

Sociaal werk in de wijk

Hoofdthema's

De bedoeling van de transformatie in het sociale domein weerspiegelt zich in de sociale (wijk)teams die in veel gemeenten ontstaan. Professionals uit zorg en welzijn buigen zich samen over hulpvragen en bepalen welke aanpak het effectiefst is. Afhankelijk van het wijkprofiel gaat het om bijvoorbeeld sociaal werkers (opbouwwerkers, maatschappelijk werkers, jongerenwerkers), wijkverpleegkundigen en Wmo-consulenten. Bij zwaardere of specialistische vragen betrekken ze relevante andere professionals bij het vinden van de juiste oplossingen. In verreweg de meeste gemeenten maken sociaal werkers deel uit van de wijkteams. Geen wonder, zij kennen van oudsher de sociale kaart van de wijk en zijn meesters in het verbinden.

Nieuwsbericht

Kijk hier het webinar Jong & Eenzaam terug

Op 13 oktober 2020 geplaatst door

Meer weten over eenzaamheid bij jongeren en meedenken over de aanpak? Kijk dan het interactieve webinar Jong & Eenzaam gratis terug. In anderhalf uur tijd vergroot u uw kennis over het onderwerp dankzij een boeiende presentatie van Dr. G. Lodder.

Na haar verhaal delen twee jongeren hun persoonlijke ervaring met eenzaamheid. Vervolgens gaat S. de Vries in op de wijze waarop organisaties eenzaamheid bij jongeren effectief kunnen aanpakken. Zij deelt innovaties en uitdagingen waarmee beleidsmakers en professionals te maken hebben.

Bekijk hier de trailer van het webinar terug:

Bekijk hier het webinar terug:

Trefwoorden: joinus, webinar, weekeenzaamheid
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Ik wil delen
Home
Corona
Over ons
Sociaal werk in beeld
Thema's
Voor leden
Onze leden in kaartLid wordenContact Inloggen
Ik wil delen:
Sluiten