Themaoverzicht

Sociaal werk in de wijk

Hoofdthema's

De bedoeling van de transformatie in het sociale domein weerspiegelt zich in de sociale (wijk)teams die in veel gemeenten ontstaan. Professionals uit zorg en welzijn buigen zich samen over hulpvragen en bepalen welke aanpak het effectiefst is. Afhankelijk van het wijkprofiel gaat het om bijvoorbeeld sociaal werkers (opbouwwerkers, maatschappelijk werkers, jongerenwerkers), wijkverpleegkundigen en Wmo-consulenten. Bij zwaardere of specialistische vragen betrekken ze relevante andere professionals bij het vinden van de juiste oplossingen. In verreweg de meeste gemeenten maken sociaal werkers deel uit van de wijkteams. Geen wonder, zij kennen van oudsher de sociale kaart van de wijk en zijn meesters in het verbinden.

Nieuwsbericht

Start proefprocedure LOSR tegen GGN

Op 21 juli 2020 geplaatst door

De Landelijke Organisatie Sociaal Raadslieden (LOSR) start een proefprocedure tegen GGN. Eerder gaf de rechter de sociaal raadlieden al gelijk in een eerdere zaak. GGN had toen onterecht kosten in rekening gebracht. Toen bleek dat in totaal 34.000 burgers samen vijf miljoen terugvragen. Om dit geld terug te krijgen start de LOSR nu dus een proefprocedure. Lees hier eerdere berichtgeving

De LOSR is voor de proefprocedure op zoek naar mensen met een compleet dossier, die aan alle voorwaarden voldoen. Bent u bewindvoerder en wilt u meedoen aan de procedure? Check dan eerst even of uw cliënt aan alle voorwaarden voldoet:

  • Betrokkene heeft een premieachterstand gehad bij Menzis, CZ of Zilveren Kruis in 2016, 2017 of 2018.
  • GGN heeft een oproep overhandigd om voor e-Court te verschijnen. 
  • Betrokkene heeft een minimuminkomen.
  • Alle papieren zijn nog aanwezig.
  • De premieachterstand is inmiddels betaald.

Bekijk de website www.geefmijn160euroterug.nl voor meer informatie.

Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Ik wil delen
Home
Corona
Over ons
Sociaal werk in beeld
Thema's
Voor leden
Onze leden in kaartLid wordenContact Inloggen
Ik wil delen:
Sluiten