Themaoverzicht

Sociaal werk in de wijk

Hoofdthema's

De bedoeling van de transformatie in het sociale domein weerspiegelt zich in de sociale (wijk)teams die in veel gemeenten ontstaan. Professionals uit zorg en welzijn buigen zich samen over hulpvragen en bepalen welke aanpak het effectiefst is. Afhankelijk van het wijkprofiel gaat het om bijvoorbeeld sociaal werkers (opbouwwerkers, maatschappelijk werkers, jongerenwerkers), wijkverpleegkundigen en Wmo-consulenten. Bij zwaardere of specialistische vragen betrekken ze relevante andere professionals bij het vinden van de juiste oplossingen. In verreweg de meeste gemeenten maken sociaal werkers deel uit van de wijkteams. Geen wonder, zij kennen van oudsher de sociale kaart van de wijk en zijn meesters in het verbinden.

Nieuwsbericht

Aanmelding geopend: schuldhulpverlener van het jaar 2020

Op 20 juli 2020 geplaatst door

De aanmelding voor de verkiezing Schuldhulpverlener van het jaar 2020 is geopend. Zet jij je actief in voor mensen met financiële vragen en problemen? Of ken jij iemand die hier echt in uitblinkt? Meld jezelf of de ander dan aan voor de verkiezing ‘Schuldhulpverlener van het jaar 2020’. Aanmelden kan hier

Ambassadeur
De winnaar is een jaar lang ambassadeur voor de professionals in de schuldhulpverlening. Je neemt deel aan bijeenkomsten op landelijk niveau, in de media vertel je ons verhaal en je breidt je eigen netwerk enorm uit.

2.000 euro
Bovendien mag je 2.000 euro besteden aan een project dat verbonden is aan schuldhulpverlening. De details vind je hier.  Via deze link kun je jezelf of iemand anders ook opgeven.


De verkiezing wordt georganiseerd door Schouders Eronder, met daarbinnen een belangrijke rol voor de NVVK en Sociaal Werk Nederland.

Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Ik wil delen
Home
Corona
Over ons
Sociaal werk in beeld
Thema's
Voor leden
Onze leden in kaartLid wordenContact Inloggen
Ik wil delen:
Sluiten