Themaoverzicht

Sociaal werk in de wijk

Hoofdthema's

De bedoeling van de transformatie in het sociale domein weerspiegelt zich in de sociale (wijk)teams die in veel gemeenten ontstaan. Professionals uit zorg en welzijn buigen zich samen over hulpvragen en bepalen welke aanpak het effectiefst is. Afhankelijk van het wijkprofiel gaat het om bijvoorbeeld sociaal werkers (opbouwwerkers, maatschappelijk werkers, jongerenwerkers), wijkverpleegkundigen en Wmo-consulenten. Bij zwaardere of specialistische vragen betrekken ze relevante andere professionals bij het vinden van de juiste oplossingen. In verreweg de meeste gemeenten maken sociaal werkers deel uit van de wijkteams. Geen wonder, zij kennen van oudsher de sociale kaart van de wijk en zijn meesters in het verbinden.

Nieuwsbericht

Oproep! Inventariseer mee! Zomeraanbod2020 vakantiekampen / -activiteiten voor kinderen?

Op 30 juni 2020 geplaatst door

Scouting Nederland, Jantje Beton, Steunpunt KinderVakanties, YMCA, NUSO-Speelruimte, Jong NL, en vele anderen roepen dringend op: jongerenwerkers, kinderwerkers, welzijnsorganisaties, sociaalwerkorganisaties, scouting: help mee een landelijke beeld te krijgen van het zomeraanbod2020 vakantiekampen/vakantieactiviteiten voor kinderen!

Vanuit de jeugdorganisaties houden we een enquête. Welk effect heeft de coronacrisis op de kampen en activiteiten van de komende zomervakantie? Vul de enquête in uiterlijk voor 8 juli!

De coronacrisis heeft gevolgen voor zomervakanties van kinderen en jongeren. Er is grote behoefte aan goede vakantievoorzieningen. We zien dat zomerkampen- en activiteiten op sommige plekken doorgaan, al dan niet in aangepast vorm, terwijl andere organisaties ervoor kiezen geen kamp of een alternatief aan te bieden. Van veel organisaties horen we ook dat er een toename van inschrijvingen is.

Met een korte enquête inventariseren we samen met de andere organisaties, het effect van de coronacrisis op de vakantiekampen en -activiteiten van de komende zomervakantie. We zijn benieuwd wat er ten opzichte van de oorspronkelijke plannen veranderd is door de coronacrisis. Op basis van de cijfers kunnen we de impact duidelijk maken, ook richting de overheid. We willen je vragen om namens je organisatie deze enquête in te vullen. Alvast veel dank voor het deelnemen! Ga hier naar de vragenlijst. De uitslagen van het onderzoek worden anoniem verwerkt

Bron: Vakantiekampen
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Ik wil delen
Home
Corona
Over ons
Sociaal werk in beeld
Thema's
Voor leden
Onze leden in kaartLid wordenContact Inloggen
Ik wil delen:
Sluiten